Poolbad och fika i parken

Igår kväll när Cornelia ätit sin kvällsgröt fick jag ett litet ryck och packade in Cornelia och mig själv i bilen och åkte till Ica Maxi. Det är ju så underbart väder just nu och varmt på dagarna så jag hade inköp av en liten pool till min älskling i tanke. Det blev ett sånt här sött set:



Så idag har det badats! Nellan tyckte det var jätteskönt, plaskade och tjoade hihi.

Började förövrigt dagen med ett trevligt sms från Anna som berättade att hon fött en liten pojke i natt. Så Alvin är nu storebror. Grattis Anna och Johan!

Strax efter kl 10 kom min mammagrupp på besök. Erica med Lukas, Karin med Mea, Annika med Hampus och Sanna med Moa. Lukas och Hampus är äldst, Cornelia och Mea är födda samma dag och Moa är minstingen. Vi började med lite lek i lekparken och sen blev det fika i parken. Var så skönt för det fläktade där nere och så satt vi i skuggan under äppelträden. Var verkligen jättemysigt och vi satt där bra många timmar! Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga kort tagna.

Imorgon kommer mamma hit och är barnvakt medan jag äntligen ska klippa mig! Får ser vad jag hittar på =)

Produktiv förmiddag

Oj, vad varmt det är ute. Jag och Nellan började med att gå ut och gunga idag, hon fullkomligt älskar det numera! I början var hon lite rädd och spände sig men nu har det verkligen släppt. Sen blev det en fika med grannen Sara och hennes lilla Rasmus som är 3,5 månad. Nellan blev sen superhungrig så vi var tvungna att rusa hem (tur att det är nära!). Medan Cornelia sedan sov passade jag på att baka lite jordgubbsmuffins till imorgon då hela mammagruppen kommer. Hann även med att sätta på en tvättmaskin med lakan som nu hänger ute och torkar. Luktar så gott sen då! Sen gav vi oss ut på en liten promenad men det är ju så varmt så det blev bara till affären och tillbaka. Behövde köpa lite nödvändigheter! Får nog bli en gungtur om en stund igen. Är så kul att se Cornelia tjuta av glädje!

Sol!

Å vilken fin dag det verkar bli! Idag ska vi vara ute och mysa hela dan jag och Nellan. Vi får klara oss utan Johan då han ska ut med jobbet ikväll. Men då blir det extra mycket Nellan till mig! =)






Härliga långhelg!

Kom och tänka på en sak idag. Det har ju varit långhelg med ledigt fre-sön denna helg för Johan. För bara 3 månader sedan hade vi det så VARJE vecka. Shit vad man har glömmer snabbt men vilken lyx det var när jag själv jobbade 4-dagarsvecka i höstas och att Johan sedan gjorde det fram till i slutet på mars. Helgen känns som att den blir ännu längre än tre dagar på nåt sätt, mysko men att vara ledig på fredagar är guld. Kommer man väl inte att få uppleva igen i närtid...

Helgen har varit jätteskön, grymt väder och grymt sällskap. På midsommarafton var Heidi, Niclas och Alma här.



Pappa började dagen med att vattenkamma Cornelia. Hon var lite skeptisk till en början och använde sin mest allvarliga min...



...men när hon hade vant sig blev allt som vanligt igen. Vilken tur!



Sillunch. Nästan samma utbud som vid jul, men bara nästan. Är dom inte söta förresten? Familjen Fredriksson =)
I sommar kommer vi ha såhär trevligt, varje dag. Fast i Falkenberg!



Det blev lite jordgubbar och honungsmelon till efterrätt (innan vi satte tänderna i jordgubbstårtan!). Cornelia gilla´t!



Världens bästa dotter med världens bästa kompis!



Alma och Niclas. Verkligen lika varandra!



Mina fina älsklingar!!



En trött liten Cornelia. Så söt min lilla docka!

Efter mycket barnlek och en supergod grillning var det dax för barnen att hoppa i säng. Lite vuxenprat, vin, kex och ost m.m. Var ett tag sen vi satt alla fyra och pratade i några timmar på kvällen. Lite annorlunda nu mot innan vi hade barn men väldigt väldigt trevligt.

Lördagen var en väldigt trött dag hehe. Mycket fotboll och hemmagos fick det bli. Men idag har vi haft en jättemysig dag igen. Vi tog en tur till Trosa. Promenerade utmed ån fram och tillbaka. Blev en ganska rejäl promenad tillslut då Cornelia bestämde sig för att sova en stund i vagnen för en gångs skull. En räkmacka intogs på ett jättemysigt café och en glass hann vi med under promenaden också. Påväg hem köpte jag lite jordgubbar. Vi hade inte svullat klart! Hemma blev det jordgubbar med knäckglass och grädde. Riktigt gott! Tyckte även Cornelia som fick smaka jordgubbar med grädde. Vilket hon älskade!



En riktigt bra helg blev det. Vädret ska ju tydligen fortsätta att vara bra så nästa vecka ska vi fortsätta njuta! På tisdag kommer hela mammagruppen hit och hälsar på. Perfekt om det är bra väder, då kan vi vara nere i parken. Onsdag är en dag jag längtat länge efter. Då ska jag nämligen till frissan för första gången på typ ett halvår. Kan säga att det verkligen är behövligt, ser ut som en rishög efter amningen. Så nu ska vi klippa, färga, slinga ja jag vet inte vad egentligen. Men sommarfräscht ska det bli! På fredag är det 8-månaderskoll på BVC. Blir nästan två veckor tidigt men sen kommer ju semestern så det blev då.

England-Tysklandsmatchen förresten, vilken jäkla tavla av domarna. Är ju skandal att de inte använder målkameror! Skandal.

Grevinnan af Barkaby

I onsdags var det då äntligen dax. Efter att det blev inställt förra gången så var både mamma och jag jättesugna på att komma iväg nu. Solen sken och vi begav oss mot Saltsjö-Duvnäs, Dennis var snäll och skjussade oss.



I såna här safaribilar åkte vi iväg mot Gärdet där avfärden gick ifrån.



Jag och mamma påväg i safaribilen.



Mamma och Dennis poserar vid korgen. Bara korgen vägde 800 kg :-O



Jag och mamma i korgen. Vi fick först prova ut var vi skulle stå för att sen snabbt kunna hoppa i när ballongen skulle lyfta.



Sen välte vi korgen och började veckla ut ballongen.



Ballongen fylldes med luft.



Sen var det dags för avfärd!! Här står vi i ballongen och ska precis lyfta.



Wiii!!! Så häftig känsla!!!



Ännu högre upp!



Fina Stockholm!

Tyvärr blåste det inte som vi ville riktigt. Fick ju starta inne i Stockholm men flög sen ut mot Barkarby. Så den finaste utsikten var helt klart i början. Sen blev det mycket skog, hus och vägar. Tyvärr kunde vi inte flyga så högt som i början heller för då hade vindarna kastat iväg oss totalt. Så det blev en ganska låg färd sen (tyvärr!), slog i en gran en gång och höll sedan på att flyga in i Kista Science Tower. När vi väl passerat den höga byggnaden damp vi ännu mer och var riktigt nära att gå in i ett bostadshustak. Det räckte inte med att gasa utan piloten fick dra i linorna för att få upp ballongen. Var kanske ingen fara, han hade kanske koll men jag blev faktiskt lite rädd.



Granar och andra träd som kom läskigt nära ibland.



Såhär nära flög vi Kista Science Tower :-O



Fina fina mamma!



Jag och mamma.



Solnedgång över Stockholm.

Sen landade vi på Barkaby flygfält. Trodde nästan att korgen skulle välta för den stutsade bra många gånger innan piloten fick stopp på den. Därefter följde ihoppackning av ballongen och champagnedop i myggsvärm. Jag kan numera titulera mig Grevinnan af Barkaby (har t.o.m. ett diplom som stödjer detta!). Haha, så nu vet ni vad jag vill bli kallad =)


Picknick vid Torpa

Igår var jag och Cornelia ute vid Torpa/Glashyttan och hade picknick med mina arbetskollegor. Pia hade gjort pesto- och västerbottenostpaj, nya chefen Pernilla hade med sig pastasallad och rostbiff och till efterrätt blev det Pias underbara franska chokladkaka med jordgubbar och grädde. Helt underbart gott och vädret var lika bra! Blev lite frågesport men kubben struntade vi i, var skönare att bara softa och snacka skit. Cornelia var som vanligt jättesnäll, fick frågan om hon alltid är så snäll? Haha, ja svara jag och log =)



Susanne, Åsa, Maria, Lena och sommarjobbaren som jag tror hette Johan.



Min solstråle!



Danne och Per.



Johan, Catrin, Pia och Pernilla.

Nyhetsmorgon

Är inte Jenny och Steffo det bästa nyhetsmorgonparet genom tiderna? Tycker de är så grymt sköna och kompletterar varandra perfekt. Dessutom säger de ofta vad de tänker utan att tänka på konsekvenserna vilket blir så kul ibland =) Tyvärr verkar de bara jobba torsdag och fredag och närsom kommer väl de slöa/tråkiga sommarvikarierna. Nä fram för fler Steffos som mumsar och dricker gott kl 9 en fredagmorgon!


(inte senaste bilden men hittade ingen nyare)

Vart tar tiden vägen?

Känns som att tiden bara flyger iväg just nu. Veckorna bara rullar och rullar och snart är det semester! Den här veckan är det fullt ös igen. Idag har vi visning för förhoppningsvis sista gången. Så det blir till att fixa och trixa lite här hemma idag. Imorgon ska jag och Cornelia på långlunch med jobbet. Vet inte exakt vart det blir än men de pratade om eklundsnäs eller glashyttan. På onsdag är det luftballongdax igen! Jag hoppas för allt i världen att det blir av denna gång. Än så länge ser väderprognoserna bra ut iaf =) På torsdag blir det nog lite planerande och handlande inför midsommar. Heidi, Niclas och Alma kommer hit. Ska ev försöka göra en jordgubbstårta om jag orkar med och Cornelia tillåter =)

Har tagit en massa fina kort senaste tiden men sladden till kameran är undanplockad just nu. Ska försöka lägga upp lite bilder i slutet av veckan!

Grattis mamma!

Idag fyller min lilla mamma år, hipp hipp hurra!! Ikväll blir det födelsedagsfika, ska bli trevligt! Tycker den här bilden på mamma och Cornelia är så fin. Nellan är knappt 2 månader här.



För övrigt har vi haft massor att göra denna vecka och knappt varit hemma. Helgen var dock rätt lugn, Camilla och Robert var här på middag i lördags och på söndagen hade jag tänkt åka och shoppa lite behövligheter. Men de planerna var bara att glömma då Johan drog på sig ett ryggskott i lördags kväll. Som tur var gick det snabbt över men vi blev hemma hela söndagen.

I tisdags var hela mammagruppsgänget hemma hos Karin och Mea i Enhörna. Blev ett lite längre besök än planerat då vi inte kollat upp busstider för hemfärden innan. Så vi bjöd in oss på lunch hehe. Var riktigt trevligt, har så mysiga mammor att umgås med =) Nästa gång ska jag nog försöka locka hit dem.

Igår var vi och hälsade på på jobbet. Fick träffa nya chefen som verkar riktigt bra! Hur kul som helst, känns superbra. Sa att jag planerar att komma tillbaka efter årsbokslutet så det blir väl till mitten på januari ungefär. Meddelade även att jag börjar känna mig rätt klar på min nuvarande tjänst och det hade hon full förståelse för. Frågan är bara vad jag vill göra? Ska ha ett nytt möte till hösten så jag hinner tänka lite. Har mest gått i bebis/amningsdimma hela våren och har inte tänkt så mycket på jobbet alls. Kul att träffa alla arbetskamrater igen. Ska faktiskt träffa dem redan på tisdag igen då jag blev medbjuden på picnic. Hoppas vädret tillåter det bara!

Sen var det bara att ratta bilen in mot stan och försöka få Cornelia att sova lite eftersom vi skulle till Barolo och träffa Johan, svärmor, Karin och Danne. Tog ett bra tag innan hon somnade vilket var konstigt då hon knappt sovit på hela dagen men till slut fick jag henne att sova en halvtimme. Det blev en plankstek på Barolo, riktigt länge sen jag åt det sist! Det var riktigt surrigt och hög ljudnivå på restaurangen men Cornelia var så himla snäll och duktig. Min stora tjej! *stolt mamma*

Idag ska vi nog bara ta det lugnt på dan, har ett hem som helt förfallit så det blir nog en del plock men en promenad i det fina vädret ska nog hinnas med!

Cornelia 7 månader

Idag blir vår lilla prinsessa 7 månader! Puss på dig lilla älskling!






Jag vill vinna!


Om ett set från Sunmate
Vill du också vara med och tävla klicka här

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

“Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 300 kr från Elodie Details! Var med du också hos Trasslet senast den 21 juni”

-----------------------------------------------------------------------------------------





"Jag är med och tävlar hos Lindet om en valfri bokstavskudde från Bokstavsboden.
Var med och tävla här !
Tävlingen avslutas 28/6 klockan 20.00. Vinnaren lottas fram. Lycka till! "


Nu börjar det!



Fotbolls-VM i Sydafrika!

Har kollat i 7 minuter på öppningsmatchen mellan Sydafrika och Mexiko och är redan galet trött på de där bullrande blåsinstrumenten. Låter som en supersvärm med syrsor, fast miljoner gånger värre. Hoppas man vänjer sig.

Hur går det då? Många tror på Spanien men jag tror inte de når ända fram. England mot Brasilien vore väl en rolig final? Ja, jag tror jag håller på England. Förövrigt tycker jag det är jättefuskigt att Lagerbäck får vara med och leka, i form av förbunskapten för Nigeria. Känns liksom som att om man misslyckas kvala med ett lag så kan man inte bara gå och byta lag och sen få ta del av hela konfettin i alla fall. Nä, han borde få samma straff som oss andra svenskar. Få uppleva ett världsmästerskap som inte är riktigt lika roligt som i vanliga fall. Uppladdningen har inte varit densamma, intresset kommer inte vara detsamma och därför är det fel att tomten Lagerbäck får vara med på den här festen i alla fall.

Hoppas i alla fall på lite grym fotboll de kommande veckorna!

Enhörnabesök

Igår var jag och Cornelia ute i Enhörna och hälsade på Sanna och Moa. Tog en promenad som skulle gått till sjön men slutade med att vi gick förbi affären för Sanna behövde handla lite. Moa hade en gåstol som var mycket mer lättrullad än Cornelias. Den rullade liksom lätt åt alla håll medan vår är väldigt trög. Är nog därför Cornelia går bakåt i den, än så länge är den för tung att dra framåt eller i sidled. Smaskade goda bullar och mazariner medans barnen "lekte".

På kvällen fick jag ett samtal från vår mäklare som sa att det var en kvinna som ville komma och titta på vår lägenhet (och alla andra här i området). Jahapp, var bara att börja röjja igen. Kl 11.30 skulle hon komma idag. Tror ni hon kom? Nix. Nu var det iofs väldigt synd om henne då någon i hennes närhet drabbats av en hjärtinfarkt men jag bli så less på allt flyttande av saker. Tycker synd om Johan som åkte hem från jobbet så att vi kunde ta ut Frasse i bilen, helt i onödan. Det enda positiva är att vi håller jävligt rent här hemma. Får se om hon vill komma innan den öppna visningen, kul om hon är intresserad men börjar bli less på detta nu...

Juste, en sak till. När mamma var här i onsdags kväll med lite mannagrynspudding och saftsoppa (tack mamma!) så skulle jag visa henne en stuga i Olofsbo på Blocket. Just då hittar jag en annan stuga precis där vi vill hyra med jättefin inglasad altan (så det gör inget om det regnar!). Ringde direkt och tjoho, bokat! Så nu har vi två stugor i Olofsbo v.31. Känns skönt. Hade nog blivit väldigt jobbigt i slutänden med fyra vuxna och två bebisar i en 30 kvm stor stuga utan dörrar. Men nu känns det super. Längtar!




Tävlingsdax igen!

TÄVLING I SAMARBETE MED HIPPAHEM

"Var med och tävla om en Gunila Axén molnfilt
och ett Unica of Sweden armband från hippahem
Muppsan´s blogg"

Mittwoch

Blev inget babycafé idag. Var tydligen sista gången förra veckan. Skitans, jag som ville få hem Nellans gipsavgjutning. Nu måste vi vänta till eeeeeefter sommaren =( Blir inte alltid som man tänkt sig helt enkelt. Så i brist på annat att göra tog vi en promenad in till stan. Cornelia behövde bl.a. en ny pyjamas, hittade en finfin på H&M. Sen var jag runt på de gulliga barnbutikerna här i stan, Kokkobello, "den som ligger däruppe på Luna som jag totalt glömt namnet på" och Englagåva. På Englagåva hittade jag jättefina saker till Cornelia.
- Marackas
- En mjuk liten jättesöt boll som pinglar
- En Manhattan Toys woogle (https://www.englagava.com/products/manhattan_toys_woogle)
- Tuff mjuk haklapp
- Badbyxor med inbyggd blöja
- Snacktrap (smart liten burk som barnet själv kan plocka upp t.ex. majsbågar ur men som det inte går att spilla ut)
- En liten söt rosa scarf/dregglis med klockor på

Så nu fick jag lite shoppingbehov tillfredsställt =)

En förkyld prinsessa

Ja, det är vad Cornelia är. Det bubblar och rinner och stackarn låter som en timmerstock när hon sover. Är ändå lite bättre nu än i helgen men ändå inte 100. Skönt att det har varit lite kassare väder i två dagar nu. Då kan man vara inne utan ångest. Jag hoppas hon är bättre till imorgon för då blir det babycafé i Enhörna. Vi måste ju hämta Nellans fina hand- och fotavtryck som hon gjorde för 3 veckor sen. Ska spreja med guld eller siverspray, men har inte bestämt vad det blir riktigt än.

Blev ingen försäljning denna gång =( Var ett par som var intresserade och gillade läget men de tyckte vardagsrummet var för litet. Skitans. Vi ska prova med en öppen visning till den 21 juni. Går det inte då så struntar vi i det och njuter av vår underbara lägenhet i sommar. Tydligen lite folk på visningar överlag och folk är oroliga för världsekonomin och det är ju inte så mycket som man kan göra något åt.



När man är förkyld får man gosa lite extra med mamma i sängen.

Tjejkväll m.m.

Igår hade jag en fullsmockad dag. Förmiddagen ägnades åt städning då vi hade visning kl 13. Vid halv ett promenerade jag och Cornelia in till stan för att träffa Heidi, Niclas och Alma. De hade fått presentkort på Englagåva så de hade lite pengar att spendera. Finns verkligen en massa fint därinne men av nån anledning börjar Cornelia alltid att gnälla när jag är där med henne så det blir till att hasta ut utan några inköp. Vi gick och fikade på Tratten och en stund senare kom även Johan. Sen var det hem och vila nån timme innan det var dags att åka till Camilla för lite firande av hennes födelsedag. Verkligen kul att parta med tjejerna igen, var ett tag sen nu av förståeliga skäl... Blev ett besök på Flamingo som avslutning på kvällen men som vanligt är det alltid roligare på förfesterna. Riktigt kul kväll!



Camilla födelsedagsbarnet (fast hon fyllde för en vecka sen)



Anna med magen, bebis beräknas anlända inom en månad =)



Sofia



Anna K och Camilla



Fanny och Cissi



Jenny

Det var de städade och fina bilderna, resten behåller jag nog hehe...

Nationaldag

Dagen till ära börjar vi såhär:



Smart idé

Kom på en grej häromdan. Cornelia sitter väldigt stabilt men det känns ändå inte okej att lämna henne utan stöd bakom sig. Så istället för att hämta sjuttielva kuddar att bulla upp med varje gång så tar jag amningskudden och lägger bakom henne. Funkar kanon!



Då kan man till och med ramla och det är ändå kul!



Idag har vi lunchat med Jejja nere på Ceasars. Tog en sallad med mozzarella och parmaskinka. Var väl sådär men det är gott med lätt mat i värmen! Sen lyckades jag få Cornelia att somna en liten stund i vagnen så då sprang jag i lite affärer. Köpte bl.a ett par jeansleggings till Nellan. Hur mjuka o sköna som helst men tuffa!

Blev även ett par Muminmjukisbyxor och en grön liten söt kofta. Koftan var bara i strl 74, men den var stor! Verkar bara vara bodys och pyjamas som vi behöver strl 80 i. Byxor och tröjor funkar fortfarande i 74. Köpte förresten en väldigt bra grej när Cornelia var liten som vi använt en del. Blev så sur på att hon växte ur alla sina bodys så snabbt på längden men inte på bredden eller på armarna. Sökte lite på nätet och hittade något som heter bodyförlängare. Verkligen en jättesmart grej som gör att man kan använda kläderna längre.



Ikväll ska Johan på styrelsemöte nere på stan så han lär bli borta större delen av kvällen. Vi måste börja städa inför visningen på lördag men har verkligen ingen lust. Är ju så fint väder nu så man vill bara vara ute.

Till alla er...

...som haft sömnlösa nätter sedan mitt senaste inlägg kan jag nu hälsa att Figaro är tillbaka. Han kom inatt, trött och utsvulten men vid gott mod. Skönt att ha lillplutten hemma igen!

Har varit på sista mammagruppsträffen idag. Nu får vi klara oss själva i fortsättningen. Blir nog inga problem =)
Om en stund kommer Karin och Daniel och hälsar på. De drar till New York imorgon, de jeklarna.

Var är Figaro?

Våran nästintill osynliga katt Figaro har försvunnit. Har inte sett han på ett dygn nu. Både Frasse och Figgen har varit så himla töntiga när vi började släppa ut dem igen (innekatter tidigare så de går ej ut på vintern) och knappt gått iväg på några långpromenader alls. Men nu har han dragit. Hmm, har lovat mig själv att inte bli alltför orolig när det gäller katterna. De är djur och han har väl helt enkelt hittat massor av roliga saker att utforska.



Figaro

Frasse börjar bli mer och mer utsatt för Cornelias nyfikenhet. Eftersom han är så snäll/dum så låter han henne dra i honom. Men de är så söta ihop:


RSS 2.0