Vaccinering

Idag ska mitt lilla hjärta vaccineras igen. Gick ju så bra förra gången så jag håller tummarna för en repris. Sist sa hon inte ett pip efter första sprutan och efter andra sprutan skrek hon i några sekunder. Sen var hon glada Nellan igen! Feber slapp vi också.

Valborg idag också. Vi blir nog hemma skulle jag tro. Är ett sånt meck att ge sig ut på tider när Cornelia vill sova, och det vill hon göra för natten mellan kl 19-19.30 nuförtiden. Brasan nere vid Maren tänds inte förrän kl 21 så vi får nog vara tråkiga småbarnsföräldrar ikväll. Gör mig i och för sig ingenting. Skönt med lite hemmamys!

Igår planterade jag lite penseér i två urnor på uteplatsen. Johan klippte buskar, krattade löv och meckade lite i vårt lilla land. Blev jättefint!



Mina älsklingar läser bok på uteplatsen. Idag ska jag hämta ut paket på posten från Barnens bokklubb. Två Maxböcker, Var bor du lilla råtta-boken och den silvriga barnkammarboken med en massa mysiga sånger i. Cornelia älskar böcker så var tvungen att beställa ett gäng som backar upp Molly och Wille-böckerna =)

Kent


Hade tänkt göra en ranking över de fem bästa Kentlåtarna men efter att ha funderat ett bra tag har jag kommit fram till att det är helt omöjligt. Detta geniala band, ledda av underbara Jocke Berg, har gjort alldeles för många extremt bra låtar. Kan nog inte ens ta ut 10 i topp men ska försöka (fast om jag skulle göra om den imorgon skulle den nog inte alla se likadan ut).

*Socker                     (Vapen & Ammunition 2002)
*Utan dina andetag  (B-sidor 95-00 2000)
*747                          (Isola 1997)
*LSD, någon?            (Vapen & Ammunition 2002)
*Kevlarsjäl                (Hagnesta Hill 1999)
*Dom andra              (Vapen & Ammunition 2002)
*Columbus                (Tillbaka till samtiden 2007)
*Stenbrott                 (Kent 1995)
*Sverige                    (Vapen & Ammunition 2002)
*En timme en minut   (Verkligen 1996)

Just idag kom dom i denna ordning. Tre låtar från skivan Vapen & Ammunition, inte helt oväntat. Kan nog vara den bästa skivan. Tror jag.  Saknas gör låtar från skivorna Du & jag döden och Röd. Från den förstnämnda skulle nog nån låt kunna kvala in, men inte just idag. Skivan Röd har jag i ärlighetens namn inte lyssnat så mycket på. Köpte skivan precis innan Cornelia föddes, sen fastnade den i bilens stereo så har knappt hört låtarna. Men nu har Johan fixat Spotify till min bärbara dator (som är det enda jag använder) så nu kan jag börja poppa igen =)




"Maffiastigen"

Idag har lilla mamsen varit här och hälsat på. Cornelia var galet trött men totalvägrade att sova i sin säng, så då blev det vagnen och en väldigt skön promenad i solskenet. Visade mamma alla groteskt stora villor som byggts uppe vid Lina, ingen är den andra lik. Stora stenschabrak i medelhavsstile blandat med moderna svenska ekohus blandat med Älvsbyhus. Fattar inte vem som gett bygglov till det där. Mamma döpte om det till Maffiastigen, haha!

Sen fick mamma smaka på min excellenta (eller hur Johan?) tomatsoppa. Hon verkade gilla´t!



Lilla Nellanbellan sov gott medan mamma och mormor käkade/solade/snackade skit. Saknar faktiskt vår extremt snygga liggvagn i vitt läder. Sittvagnen som vi använder nu är jättefin men lite mer av det praktiska slaget. Dock gillar Cornelia den och det är det viktigaste!



Sen vaknade lilla hjärtat och ville vara med på bild =)




Pollysvull

Ibland kan jag bli extremt sugen på choklad. Så extremt så att jag bara måste vräka i mig chokladen i sån desperation så man skulle kunna tro att det är sista gången jag får äta choklad. Ikväll slog detta sug till med buller och bång. Det var ett tag sen detta sug slog till men nu var det alltså dax igen. Jag började viska Polly... Polly... Polly... och väntade på respons från Johan. Först verkade han ignorera mig, men sen slog han upp blicken och tittade ut. Det regnade. Jag fortsatte: Polly, Polly, Polly. Vem tror ni sitter här med en påse Polly? 8 minuter tog det. Tack älskling!


Uppe med tuppen

Idag vaknade Cornelia kl 6. Som vanligt glad och pratandes. Hihi hon är så söt så man kan inte bli annat än glad oavsett vilken tid hon vaknar. Är i och för sig inte så konstigt att det blev tidig morgon idag då hon somnade innan kl 19 igår. Hon var så trött så det var ingen idé att försöka hålla henne vaken. Nu sover hon igen.

Igår var vi hemma och städade och tvättade hela dagen. Det behövdes verkligen! Kommer fortsätta lite idag med. Sen blir det nog en lång skön promenad i det underbara vädret.



Mammas alltid lika glada älskling!

Cornelia vs Charile Schulman

Jag följer dagligen Alex Schulmans pappablogg, han har en dotter som heter Charlie och nu har våra barn dykt upp i likadana klänningar. Här ser ni hans lilla Charlie:

http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2010/04/dagens-morgonoutfit#comments

och här är min lilla älskling:





Tänk när Cornelia är så stor att hon kan gå med gåvagn! Är nog ett tag kvar, hon visar inga tecken på att vilja stödja på sina ben än min lilla latkorv. Gillar väl att bli buren på helt enkelt =) Men sen när hon är redo så står gåvagen klar att användas då hon fick en av mamma och Denns i doppresent. Men hon får allt ta och vara liten ett tag till!

Söndag

Sitter och pustar ut i soffan efter en väldigt fullmatad dag. Har precis stoppat ner gullungen i sin säng. Hon är så duktig och somnar oftast helt själv, bara att lägga ner henne i sin säng, ge lilla nappen och gosebjörnen och säga godnatt. Sen somnar hon helt själv. Mammas duktiga flicka!

Dagen startade med gårdsstädning kl. 10 imorse. Johan krattade löv och jag hejjade på =) Men jag hjälpte faktiskt till med tre påstömningar av löv i alla fall. Sen blev det mycket trevligt prat med grannar. Är så mysigt när alla kommer ut såhär, synd att man inte träffar sina grannar lite oftare för de flesta är väldigt trevliga! Alla ville kika på Cornelia som sov sig igenom nästan hela städningen, hon fick dock lite konkurrens av grannens fem veckor gamla Rasmus...

Sen bar det av till Farsta och lite kalas för Niklas som fyller 27 år idag. Hipp hipp hurra! Gott fika med bullar, kakor och en riktigt mastig men god chokladtårta. Alma sov nästan hela tiden, men vi hann med en liten bebisdejt i alla fall. Dom börjar bli lite intresserade av varandra. Cornelia vill ju ta på allt och alla just nu så man får ha lite koll så hon inte hugger tag i lilla Alma för hårt. Nellan var så söt i sin rödvitrandiga Villervallaklänning. Tyvärr blev det inga kort tagna.

En bild på familjen Fredriksson (tagen på Cornelias dop):



Sen bar det hemmåt, gröt till prinsessan som var vrålhungrig och sen mat till oss andra. Fiskpinnar på en söndag, ajajaj men det fanns inget annat hemma. Johan är nu och storhandlar eftersom vi har årsmöte med bostadsrättsföreningen imorgon, alltså måste det handlas idag. Jag var duktig och planerade GI-måltider för nästa vecka. Vi var duktiga och åt GI hela denna vecka, förutom helgen då. Man måste få fuska nångång!

Nästa vecka ska vi till BVC på fredag, dags för vaccinering igen. Gick ju så bra förra gången så jag hoppas det går lika bra nu. Annars har jag inte så mycket planer. Eller jo, men de är lite hemliga fortfarande. Får se om jag berättar om de senare i veckan eller om jag väntar lite till...


En salig blandning

Usch, fick nyss se att judas-Jocke är tillbaka i SSK. Har verkligen hatat honom sen han gick till LHC, var det någon som hade ett SSK-hjärta så trodde jag det var han men nix han sålde sig till största SSK-konkurrenten och blev dessutom kapten i den där äckelklubben. Nu är han alltså tillbaka, dessutom på 3-årskontrakt. Jag ska personligen bua ut honom nästa säsong!

Annars har dagen vart rätt trevlig. Var nere på golfen och kollade Tompa spela klubbtävling. Han kom tvåa, ganska bra gjort när man inte har ätit någon frukost. Dock dumt. Att inte äta frukost alltså. Annars hade han nog vunnit. Tyvärr lyckades solen hålla sig i moln under nästan hela tiden vi var där så glassen vi köpte var inte så god som den kunde varit.

Lite bilder från golfen:







Sen drog vi hem till pappa (eller först åkte vi runt i Saltskog och hade en liten nostalgitripp på Förmansvägen, bodde ju faktiskt där ett bra tag!). Han behövde hjälp med datorn så hackern Johan fick hjälpa till. Pappa och Raija var barnvakt åt Cedrik som var glad för sina nya Bakuganleksaker. Vad är det egentligen för nåt? Stoffe leker också med det. Bakugan? Låter inte ens roligt men ungarna gillar det tydligen. Lite bilder även därifrån:



Fruktansvärd färgkombo, prickigt, blommigt och barbapapastrumpor! Men söt ändå!





Imorgon har vi gårdsstädning här i föreningen. Jag tänker gå runt och glassa i solen med Cornelia i vagnen och heja på alla andra hihi. Förra året slet jag som en galning (medans Johan var på finlandskryssning!). Jag var gravid precis i början och fick efter den dagen en fruktansvärd ryggvärk, var tvungen att gå till kiropraktorn två gånger för att få ordning på det. Så jag anser att jag är förtjänt av en lugn städdag! Sen blir det kalas i Farsta så fullproppad dag även då. Kul!

Nu ska jag se klart hockeyfinalen, hoppas det blir lite roligare spel och mer mål i sista perioden!






Lunch på stan!

Ska om ett par timmar ge mig ner på stan för en liten date med Anna och Alvin. Tyvärr är det riktigt tråkväder idag också så blir nog tvungen att ta bussen. Mycket skönare att gå + att Cornelia älskar att åka sin vagn. Jaja, nu får det bli vagn på bussen...

Måste försöka hitta nån lagom billig men fin födelsedagspresent till Niklas också. Har ingen aning om vad jag ska köpa, är så svårt med killpresenter! På söndag ska vi på kalas/fika så det börjar bli lite brådis...

Bakslag

Vet inte om man ska skratta eller gråta när man tittar ut genom fönstret? Jag hatar verkligen vintern, visst det kan väl vara fint nån dag eller så men det är allt jag behöver. Inte månad efter månad efter månad med kallt, halt och blött väder. Nä, fick jag välja skulle jag ha sommar året om, och varmt ska det vara!

Kom precis hem från babycafé som jag och Cornelia varit på ute i Enhörna. Två av mammorna från mammagruppen var där + två andra mammor med lite äldre barn. Det är så mysigt att gå på såna här träffar, Cornelia älskar verkligen att träffa andra bebisar. Hon är så intresserad och vill röra vid dem hela tiden =) Blev även en liten sångstund, är väl inte min starka sida men jag hängde på så gott det gick! Det är lite lustigt hur barn blir lugna direkt när man börjar sjunga, det kan vara världens tjo och tjim innan men så fort man sjunger blir de jättelugna och intresserade.

När vi kom hem ringde jag tanten med stugorna och tyvärr var de bokade =( Så om nån har två små stugor eller en stor stuga att hyra ut till 4 skötsamma personer med två småbarn v 31 i sommar, hör av dig pronto!

Ytterligare nedstämd blev jag när Johan ringde och berättade att de fina matlådorna med lax och pumpabulgur från igår hade stått framme hela natten. Skit!

Lite bilder från de senaste dagarna:





Cornelia följer intensivt SM-finalen i hockey men är bekymmrad över att inte SSK är med...



Kan man vara sötare?



Pappa med nybadad Cornelia



Cornelias rum



Jaha! Är det såhär majsbågar smakar? Mums!

Vill hitta en stuga nu!!!

Åh vad jag längtar ner till Falkenberg. Förhoppningsvis kommer vi dit i sommar. Letar just nu som en galning efter antingen en stor stuga eller två små stugor. Eftersom Heidi, Niklas och Alma ska med behövs det lite space. Har ev fått napp, en tant har två stugor men den ena är förhandsbokad, hon får besked ikväll så jag ska ringa och kolla imorgon. Åh vad jag vill ha dom! Finns inget bättre än att vara i Olofsbo på sommaren. Förra året bodde vi med mamma, Dennis och Stoffe i bussen. Sunkigt väder tyvärr men mysigt ändå. Lite bilder från förra sommaren:



Jag och mamma hemma hos Maggan. Jag var gravid och började se väldigt uppsvälld ut redan där!



Sen kom regnet... Men vi var glada ändå =)





Två fina bilder från Glommen



Fina Mulle!



Jag hade Nellan i magen så jag tog mig några extra tupplurar då och då.



Fina lillbror Kristoffer



Underbara Olofsbo havsbad i solnedgång. Här har man legat och soldyrkat många gånger!



Bästa mamman!!



Lite suddigt men vad tusan, Strandkantens restaurang & café!

Årets första glass!

Att DHL-killen inte dök upp förrän halv tre gjorde inte så mycket. Jag hann sola lite på uteplatsen när Cornelia sov efter lunchen och sen direkt när vi fått leveransen gav vi oss iväg på en promenad. Gick in till Tempoaffären och köpte årets första glass. Blev en nyhet:


Varför den heter brölloppsstrut har jag ingen aning om men har väl säkert nåt med det kommande prinsessbrölloppet att göra... Hur som helst, riktigt god glass som var riktigt i min smak. Vanilj, kola, chokladsås och pecannötter. Mums!

Denna glass var ju inte riktigt i linje med den GI-mat vi har tänkt börja med denna vecka. Men lunchen var inte heller GI så vi säger väl att vi börjar GI-veckan med middagen ikväll. Kyckling med svarta bönor och avocado och limesås. Blir nog toppen det med =)

Irriterande!

Här har vi underbart vårväder och det enda man vill är att ut och gå med Cornelia i vagnen, MEN så har DHL meddelat att de kommer och levererar våra sommardäck mellan kl 12-15. Vilken jäkla tid, hur många arbetande människor är hemma under den tiden? Varför inte komma morgon eller kväll eller precisera tiden liiite mer? Irriterande var ordet!

Min absoluta favvobild just nu



Underbara unge!

Mysig dag

Vaknade halv sju av att Cornelia högt och tydligt talade om att hon var vaken, hon var inte arg eller ledsen utan pratade högt och glatt och talade om att nu var det hög tid att vakna. Jag hade dock inte samma sköna känsla som min dotter, som tur var hade Johan det (han var iaf den som kapitulerade först) så jag fick sova en timme till :-)

Dagen spenderades i Kungens kurva. Först lite Heron City som Cornelia sov sig igenom och sen tog vi en promenad till IKEA där vi köpte den sista gardinen till vårt vardagsrum. Blev ett rekordsnabbt besök, kikade lite snabbt på nytt vardagsrumsbord eftersom det glasbord vi har idag inte är det minsta barnsäkert. Blir nog ett billigt bord som man kan banka på hur mycket man vill, praktiskhet (?) får kommer före snygghet i detta fall! Sen hämtades gardinen snabbt upp och sedan tog vi snabbaste vägen ut till kassorna. Hittade faktiskt ytterligare en genväg idag hehe!

Eftermiddagen fortsatte med hockeyfinal och gos med Nellan. Cornelia fick smaka köpt burkmat för första gången, jag har ju varit så duktig och gett henne egentillverkad puré innan men det kan ju vara bra att veta om hon tar den köpta också. Kommer kanske inte vara fortsatt lika duktig för evigt... Nu har Cornelia somnat så nu blir det lite mys och egentid med mannen i mitt liv.
En gammal bild, Cornelia 4 dagar

En gammal bild, Cornelia 4 dagar gammal tillsammans med Frasse som slåss om utrymmet i Johans knä.

Jag och Nellan



Bild från i påskas på mig och Cornelia

Konstig dag att börja blogga på

Idag är ingen vanlig dag, idag kan man säga att vi går in i en ny era. Jag börjar blogga! Det konstiga är att jag verkligen är hur trött som helst, har en liten dotter som varit väldigt förkyld ett par dagar vilket lett till att både hon och jag sovit dåligt, nu sover hon - men inte jag. Det här är dagen jag börjar blogga som alla andra miljoner människor, trött eller ej!

I början, när Cornelia var nyfödd, hade man inte många minuter över per dag men de senaste två måndaderna har man kunnat räkna in minst två lite längre sovperioder varje dag vilket gör att jag har tid till lite annat. Antagligen kommer denna blogg handla mycket om livet som mammaledig, blir nog svårt att missa min och Cornelias vardag men det kommer nog förhoppningsvis dyka upp lite annat smått och kul här också.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0