Längesen

Oj, nu var det längesen jag kladdade nånting här! Har inte haft nån lust så då är det lika bra att låta bli =)

22 december idag=dan för dan... Är så gott som klar med julklapparna, ska försöka få tag på en till om jag ids ta mig ut i kylan. För fy tusan vad kallt vi fått det! Igår gick jag och Sara ner på stan för lite shopping och när vi gick ner visade termometern -16 och när vi kom hem hade den sjunkit till -19! Var rätt strongt av oss tycker jag! Fast helt ärligt så upplevde jag det mest som skönt då Cornelia varit förkyld ett par dagar och vi dragit oss för att gå ut. Både hon och jag hade ruttnat ganska bra på lägenheten så en promenad satt fint!

Imorse dök mamma upp på oväntat besök. Både jag och Nellan hade pyjamas/skönkläder på oss hihi. När mamma gått hoppade vi båda in i duschen, är så mysigt att duscha tillsammans och om en månad kan vi bada badkar! 22 januari går nämligen flyttlasset.

Blev bara en massa blaj här. Bjuder på en riktig vinterbild!


Lucia

Idag har vi varit på luciafirande på Barnens hus. Cornelia hade sin pepparkaksgummaklänning på sig. Åh så söt hon blev!




Rasmus var pepparkaksgubbe. De var verkligen fina!

Först hade vi en sångstund som var så fint anordnad. Sångerna fanns uppsatta på väggen bakom personalen som spelade gitarr och sjöng så man kunde sjunga med utan att göra bort sig =) Sen blev det gott fika som följdes av en massa lek. Cornelia var dock inte  på sitt bästa humör (vilket syns på bilderna) men det gick bra ändå.

Sara var så söt och gav mig ett trepack av årgångsglöggarna Blossa 05 Hjortron & Armagnac, Blossa 06 Lingon & Enbär, Blossa 08 Blåbär som tack för hjälpen med barnpassning och utlåning av resesäng. Var absolut inte nödvändigt men hon insisterade så när vi kom hem från lussefikan så blev det lite glöggfika också =) Vi smakade på hjortronglöggen och den var verkligen supergod! Den flaskan är nu slut och blåbär är påbörjat (var småflaskor!) hihi! Till glöggen serverades mitt nybakta julgodis från helgen. Knäck, fikonbollar doppade i vitchoklad och polkabreeze. Mmmm!

Shit

Om ett par timmar kommer grannens unge Rasmus hit. Jag har lovat att passa honom då Sara och Tobbe ska på julbord och hade det kärvigt att få ihop det innan hans mormor kommer. Gäller bara nån timme men ändå! Två ungar som kryper varav den ena (Cornelia) lär sig att gå och trillar hit och dit. Men de brukar vara så snälla och leka bra ihop så det ska nog gå bra. Men det känns lite spännande!

Vemodigt

Jag känner mig lite splittrad just nu. Det är nu bara en månad kvar tills jag ska börja jobba igen. Senaste tiden har jag sagt till alla som frågat att det ska bli "jättekul" att gå tillbaka. Att jag börjar känna mig "klar" med att vara hemma osv. Det är inte så att jag har ljugit när jag sagt så, det SKA bli kul med lite ombyte. Att få träffa vuxna människor hela dagarna och inte prata kiss och bajs osv. Jag har ju t.o.m. fått en ny tjänst. Samma avdelning men jag kommer att jobba med helt andra arbetsuppgifter mot tidigare. MEN. Jag älskar verkligen att vara hemma och vara den bästa mamma som Cornelia kan ha. Jag älskar att se henne utvecklas. Jag älskar våra mysiga morgonar då vi bara tar det lugnt med frukost och morgontidningen. Jag älskar att busa och leka med henne. Jag älskar att träffa andra mammor och låta våra barn leka tillsammans medan vi tar en fika. Jag älskar att gå sköna promenader med henne. Jag älskar helt enkelt mammalivet! Kanske lite för mycket egentligen... Oj vad jag tror att det kommer bli jobbigt. Inte för Cornelia, hon har världens bästa pappa som hon stortrivs med, men jag? Hur ska det gå för mig?

Vi har haft Cornelia borta över natten en gång. Därpå har hon varit med min mamma ett par timmar några gånger men jag har aldrig varit ifrån henne en hel dag. Nu kommer jag att i bästa fall få säga godmorgon innan det är dax att jäkta iväg till jobbet. När jag kommer hem så får jag 2-3 timmar, max. Hur ska det gå? Mitt mammahjärta blöder bara vid tanken...

Älskar dig såååå min lilla skruttunge! Låt denna månad gå extremt sakta nu...



Nellan öppnar presenter på sin 1-årsdag.



En riktig favoritbild från pappa och Raijas bröllop i somras.



Bus på semestern!



Mys i sängen!



Sötaste lilla bebisknytet på besök hos Farmor och J-Å för första gången knappt 2 månader.



3 dagar liten knott. Tänk vad mycket man kan älska någon så liten!

2:a advent

Söndag kväll igen. Vart tar veckorna vägen? Igår hade vi pulkapremiär för Cornelia. Var egentligen tänkt som en julklapp men man vet aldrig hur länge snön ligger kvar och sen kommer vi ju att flytta i januari så det kändes lika bra att ge sig ut i vinterlandskapet igår. Jag var så duktig och skog in den i butiken så Cornelia fick öva lite julklappsöppning här på förmiddagen =) Sen åkte jag iväg för att handla lite. Glöggflaska nr 2 höll på att ta slut så var tvungen att bunkra lite =) Nu dricker vi romglögg, chokladglögg och den traditionella starkvinsglöggen. Sa ju att jag skulle ta igen förra årets missade glöggintag =)

Idag har vi varit hos Cornelias farfar och Carola och fikat gott. Efter en liten stund dök även faster Anna, Henrik och kusin Isabella upp. Magen börjar nu synas ordentligt, inte så konstigt med tanke på att kusin nr 3 kommer den 31 januari. Det vet vi med säkerhet då det blir planerat snitt (om han inte behagar dyka upp tidigare vill säga).

Nästa vecka bjuder bl.a. på luciafika hos Sara på tisdag och 1-årskalas för Moa på onsdag. Nu ska jag fortsätta mysa i soffan med julmust och pepparkakor!

Kallt

Usch vad kallt det är. Spelar ingen roll att det är mysigt med snö när man får -15 grader på köpet. Då hade jag hellre haft lite höstslask och "nollan" ett tag till. Igår (när det var som kallast) trotsade jag och Sara kylan och gick ner till Barnens hus. Har tänkt gå dit så många gånger men det har aldrig blivit av. Men det kommer vi göra igen! Mysigt ställe med trevlig personal. Minus var väl att de tog lite betalt till skillnad mot andra öppna förskolor. Men vilken service de hade, de hade allt från barnmat till haklappar och blöjor som man kunde köpa. Sen blev det en god lunch på Nancys som sedan följdes upp med lite shopping.

Den här underbara klänningen ska Cornelia ha i jul:


Köpt på Lindex. Så himla fin!

Fyllde på vårt hemapotek också. Både jag och Nellan har varit snuvig ett par dagar, har dessutom haft en jobbig huvudvärk kopplad till bihålorna så det går åt både alvedon och nässpray.

Idag har vi varit förbi Babyland med vagnen. Bromsen har gått sönder på ena däcket och de behöver tydligen beställa hem en axel för byte. Jag hoppas att det går på garantin men hon på Babyland var lite osäker. Den är ju uthämtad i okt förra året så det har precis gått 1 år =( Blev även lite julklappsshopping inne på lekaffären och så köpte jag en pulka. Men jag kan inte bestämma om vi ska spara den till jul eller om vi ska börja använda den nu med en gång. Kanske är lika bra? Vi flyttar ju sen och då kommer vi inte ha lika bra pulkmöjligheter. Och vem vet om snön ligger kvar i januari? Känns iofs som att det kommer ligga ett halvår, minst...

Nu har jag även sammanställt lite granna vad Cornelia kan tänkas önska sig av tomten så om det är nån som vill ha tips är det bara att höra av sig. Risken finns att flera köper samma sak om jag lägger ut det här. Men lite kort kan jag ju tipsa om att tröjor/bodys bör vara i strl 92 (om det inte är stora 86:or). I byxor är det 86 som gäller. Hon har 20-21 på fötterna nu men om ett par månader har de nog övergått i 22-23.



Jag haaar varit snäll i år tomten, jag lååååvar!

RSS 2.0