Två sjuklingar

Nu har jag två sjuklingar här hemma. Även Johan surplar på Cornelias hostmedicin...

Igår lämnande jag slagfältet för en stund och åkte ner på stan. Var så skönt att bara gå runt i sina egna tankar, titta på folk och shoppa lite. Blev två tröjor från HM och två linnen från Åhléns. Lite basicshopping! Sen mötte jag upp mamma och Stoffe för en fika. Blev en god räkmacka medan Stoffe mumsa en stor bit prinsesstårta (som tur var för mig orkade han inte hela =). Blev en mysig stund på stan. Sjuklingarna hade haft det bra och tagit det lugnt under tiden. Jag lagade lite goda köttfärsbiffar med klyftpotatis och tzatziki till middag. Cornelia åt knappt inget och vägrade välling på kvällen =( Nu har hon snart vägrat mat i en vecka. Man får i henne kalla fruktpureér och yougurt och ibland lite gröt och välling. Nu är jag verkligen glad att hon har lite att ta av och inte är en liten spinkis!

Får se vad dagen bjuder på. Det är barnbasar i Scanias matsal som jag är lite sugen på att besöka och sen ska vi på en visning i Nykvarn kl 13, om familjen orkar...

Just det, var så orolig att vi skulle få vakna olidligt tidigt nu när det blev vintertid i natt. Men Cornelia sov till 08.15. Heja!!!


Hostmedicin

Imorse var Cornelia jättesnorig, rosslig och hostig så jag tänkte att det är lika bra att kolla upp innan helgen. Ringde vårdcentralen i Lina först men där var det fullt. Hon erbjöd sig att boka en tid i Geneta men då sa jag nej tack. Ingen som helst lust att virra runt i Geneta med en sjuk unge och utan en aning om vart jag skulle. Sen har jag kanske lite förutfattade meningar men det känns inte som att allmänläkarna där håller så hög klass?! Ringde vårdcentralen på jobbet och bestämde att vi listar henne där. De är alltid så trevliga och det går snabbt att få tid. Strax efter kl 13 träffade vi Kerstin. Massa slem i lungorna och hostmedicin (för 2-åringar!) ordinerat. Och så tjata hon om vätska, som att jag inte vet det men hur lätt är det att tvinga i henne? Nu hoppas jag hon bättrat till sig. Har varit skruttig sen i söndags.

Ikväll är vi själva hemma. Johan ska ut med jobbet på Torekällberget. Ostbågar med julmust är inhandlat, har planerat att intaga detta framför Idol som ikväll har 90-talstema. Kan bli intressant!

Host host

Så låter det om Cornelia. Hon äter fortfarande dåligt. Man får truga med allt. Morgongröten gick ganska bra och nu fick jag i henne en halv pannkaka till lunch. Fyllde upp med banan- och mangopuré för det var okej. Inte ens glass vill hon ha! Näsan rinner fortfarande och hon hostar mycket när hon sover. Stackars mammas lilla älskling! Nu har vi varit inne sen i söndags, håller på att ruttna bort! Okej, har varit iväg och tränat en gång, var på hockey och tandläkaren igår men jag saknar våra dagliga promenader så himla mycket!

I eftermiddag ska vi iväg och titta på två hyresrätter. En stor stor tvåa på Lovisinsgatan nere på stan och en fyra i Bergvik. Hoppas lillklutta orkar, men det borde inte ta så lång tid. Tror även att hon behöver byta lite miljö. Vi är nog lika uttråkade bägge två!

En liten sjukling

Stackars min lilla prinsessa. Berättade ju att hon var lite febrig häromdagen. Febern har gått ner men näsan rinner och nu har hon börjat hosta. Jag tror att hon har ont i halsen också för hon äter knappt nåt. Igår kväll hade hon vägrat välling (jag var på hockey med mamma och Stoffe, SSK vann med 7-2, helt otroligt roligt!). Då vet man att nåt är galet för välling är det bästa som finns i Cornelias värld! Hon är mest slö och vill sitta i famnen eller bara gosa. I vanliga fall är det ju full fart så man märker att krafterna inte finns där.

Var nere en snabbis på folktandvården och visade upp hennes tand. De kommer inte att göra något utan det är bara att hoppas att tanden under inte blivit skadad. Stackars älsklingen har en sne tand. Men hon var så duktig och visade upp den för tandläkaren utan skrik. Har gjort en skadeanmälan till försäkringsbolaget om det skulle visa sig att det blir problem med tand nr 2 i framtiden.

Idag håller vi tummarna för att allt går bra för Cornelias kusin Isabella som ska operera bort halsmandlarna. Kommer säkert gå lysande! Jag har ju själv gjort det när jag var 6 år (tror jag det var). Glass och nyponsoppa för hela slanten kom jag ihåg att det var. Börjar närma sig för kusin nr två:s anlännande snart också. Spännande!

Här är en bild från semestern i somras. Anna och Isabella kom och hälsa på oss i stugan. Sagoläsning för kusinerna!


VILL DU HJÄLPA TILL?

Kvinnliga småbönder är jordens fattigaste – och har världens tuffaste jobb. Ofta försörjer de ensamma hela familjen och arbetar med kroppen hela dygnet. Kooperation utan gränser har just nu fokus på detta viktiga ämne och dom vill samla in 100 000 kronor för att hjälpa fattiga kvinnor i bondesamhällen så att dom får chansen att ta sig ur fattigdomen och DU kan hjälpa till!



Allt du behöver göra är att göra ett litet test som består av sju frågor. Testet handlar om detta ämne och är skapade för att ge information, kunskap och engagemang. För varje person som svarar på dessa 7 frågor skänker en utav deras partnerföretag 5 kr till verksamheten. Så allt du behöver göra är att skänka 1-2 minuter av din tid för att hjälpa dessa kvinnor, det har du väl råd med? Om du därefter väljer att tipsa dina vänner om det så donerar du ytterligare 5 kr.

Gå in och gör testet här du också! (och sprid gärna det vidare)

Lite bloggtorka...

Ja, lite bloggtorka har det allt varit ett tag! Förra veckan vet jag inte vart den tog vägen. Men höjdpunkten var ju lägenhetsförsäljningen på tisdagen! På onsdan gick jag och grannen till sydpoolen med våra små knott. Babysimmet på söndagar har ju tagit slut nu så jag tänkte hänga på Sara ett tag framöver så kanske vi kör igång med kurser i vår igen. Det var en skön promenad dit men hemvägen var hemsk. Iskallt, blåst och småregn i luften. Gick in på Åhléns och köpte mig en mössa och ett par vantar. Smart!

På torsdagen var vi iväg på öppna förskolan. Gick på torsdag denna vecka, lite större barn som kommer då. Har varit så mycket småbebisar på onsdagar så vi kör nog torsdagar i fortsättningen så att Cornelia kan leka av sig lite! På kvällen bytte Johan till vinterdäck vilket var väldigt smart eftersom årets första snö dök upp på fredagen! Jag och Nellan skulle ju ut till Gnesta så det var behövligt. Nästan alla hade lämnat återbud till Annas brunch pga av snöfallet men vi åkte ut i alla fall. Anna bjöd på god ärtsoppa med pannkakor! Riktigt mysig förmiddag.

På lördagen var vi ute i Trosa och kollade på ett hus som vi hade rätt stora förhoppningar på men det var inget att ha alls. Gick en promenad utmed ån och hittade en jättemysig barnaffär. Köpte första födelsedagsprenten till älskling där =) Sen käkade vi lunch på kolgrillen vilket var jättegott! Sen var det full fart hem. Mamma, Dennis och Stoffe kom över på kvällen för att fira lägenhetsförsäljningen med oss. Toast skagen, ugnsbakad lax och snickerskladdkaka. Blev riktigt smarrigt även om kladdkakan var vääääldigt mäktig! Nellan fick ett par jättesöta byxor. Tack tack mormor!

På söndagen vaknade Cornelia upp med rinnande näsa och feber så det blev en riktig innedag. Samma läge idag men nu har febern försvunnit i alla fall. Såg idag att Cornelias ena framtand saknade en liten flisa. Hon hade ramlat och slagit i tänderna i bordet igår (när jag hade sovmorgon =) morse men Johan märkte inget då och jag såg inte heller nåt under hela dagen men idag på morgonen såg jag att det såg lite annorlunda ut i munnen. Jag ringde folktandvården och de sa att man oftast inte gör nåt men att vi ändå kunde komma så de kunde dokumentera det. Älskling vägrade middag idag (har aldrig hänt!) så jag hoppas inte att hon har ont utan att det hör ihop med förkylningen.

Oj, blev mycket på en gång. Tråkigt att läsa såna här sammanfattningar. Ska försöka bli bättre! Och så måste jag få tag på kamerasladden, var ju jättelängesen jag la upp färska bilder!

Nytt buzzadorpaket!

I förra veckan fick jag hem mitt senaste paket från buzzador (testade ju pampers active fit för ett par veckor sen). Denna gång kommer produkterna från Decubal.



OM DECUBAL
Decubal är en ny hudvårdsserie speciellt framtagen för personer med torr eller mycket torr och känslig hud. Redan på 70-talet togs "klassikern" Decubal Clinic fram av hudläkare på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Decubals produkter är utvecklade för att fungera i ett klimat där torr hud är ett vanligt problem.


Det är en handcreme, en ansiktscreme och en lite fetare creme som man kan ha på riktigt torra ställen. Har fått en himla massa provförpackningar så hojta till om ni vill testa!

Geggamoja-tävling!



" Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "

Eftersom Cornelia passar så bra i starka färger så skulle nog denna finfinaklänning få komma hem till oss:


Och eftersom det blir en heldel pengar kvar så klickar vi hem dessa oxå!

Sedan är ju coolaste ungen i stan ett faktum!

Såld!

Haha! Det gick vägen! Satan i gatan vad nervös jag var. Men nu är lägenheten såld! Ingen mindre än sim-Kalle och hans fru var det som köpte den och för dom som inte vet vem det är har inte lärt sig att simma i Södertälje under de senaste 40 åren! Vet knappt inte en människa som han inte lärt simma =)

Nu ska vi bara försöka hitta vårt drömhus innan den 1 feb. Annars blir det till att bosätta sig i hyresrätt sålänge, vilket iofs inte vore nån katastrof det heller... Men det känns så skönt att den nu är såld efter alla visningar!



Har trivts så bra i detta kök! Men nu får det glädja nån annan =)

Nervös

Är lite nervös just nu. Håll tummarna! Berättar ikväll =)

Extremt trött

Är så trött hela tiden. I lördags sov jag två ggr på dagen. Huva! Ska försöka träna lite denna vecka, funkar inte att vara såhär trött hela tiden...


Undrar vem det är mest synd om?

Det stora räddningsarbetet med att få upp de chilenska gruvarbetarna har börjat. Aftonbladet rapporterar att 4 av 33 st hittills har räddats. Men det är inte den artikeln som fångar störst uppmärksmhet hos mig, utan denna! Tänk vilken chock. Frugan sedan 28 år står och håller upp en bild på sin man, vem dyker upp då om inte älskarinnan sedan 5 år med SAMMA bild? Haha, kan nog bli lite jobbigt för Mr Rojas att möta dagens ljus...


Riktigt trött

Vaknade upp imorse och hade kunnat betala många hundralappar för att få mig en sovmorgon. Men det går ju liksom inte, "bababababa" talar om att det är dax att gå upp. Spelar ingen roll vad klockan är... Dessutom är inte min lilla tjej någon som vill ligga och morna sig speciellt länge (vilket jag kan göra hur länge som helst!). Så det är full fart på en gång. Först frukost och sen leka. Vet inte om jag nämnt det här men Cornelia kryper nu. Vi trodde ju att hon skulle hoppa över det steget och börja gå direkt. Men för en vecka sen ställde hon sig upp på knäna och började krypa direkt. Inte alls nåt vaggande utan det var som att hon bara fattade helt plötsligt. Så nu är det full fart på lilla sötnos. Hon är överallt och klättrar på allt, HELA TIDEN. Men det är kul. Hon är så mycket nöjdare nu när hon kan ta sig vart hon vill. Och även om hon kan krypa så älskar hon att gå runt med mamma i händerna också. Lilla älsklingen har blivit så stor, tänka sig att hon blir 11 månader på onsdag!

Helgen spenderades i Trosa i lördags. Var på två husvisningar men ingen av dem är aktuella. Men det är kul att åka runt och titta, iaf än sålänge! Hann även med en fika hos Karin och Danne. De håller på och renoverar för fullt och det kommer nog bli jättefint när det är klart! Sen blev det storhandling på vägen hem, rostbiff med rostade rotfrukter till middag och sen en bra film på det! The blind side. Jättebra!

Igår var vi på näst sista babysimmet för denna gång. Har bestämt oss för att ta ett litet uppehåll fram till jul och sen köra fortsättning i januari igen. Jag kan ju gå och bada med Sara och Rasmus en gång i veckan så vi kommer passa på att göra så medan jag är mammaledig iaf. Efter babysimmet bjöd vi in oss på fika/lunch hos mamma och Dennis. Passade på att inspektera deras nyrenoverade toaletter. Verkligen jättefina! Och vilken lyx med spa-badkar!

Har varit lite dåligt med nytagna bilder ett tag! Måste hitta kamerasladden, så kommer det lite nytt! Vi kör ett badkort på mina älsklingar från Olofsbo så länge. Å vad jag saknar sommaren!


Torsdag

Veckan har rullat fort. Heidi och Alma var ju här mellan måndag och tisdag. Så mysigt att få ha dem här!
Babykonserten på onsdagen blev tyvärr inställd pga sjukdom. Cornelia lyckades sova två timmar på förmiddagen så vi struntade i att åka ut på babycafét. Försökte även nå mamma hela dagen men hon svarade inte på mobilen. Hon är ju ledig på onsdagar i vanliga fall men igår hade det varit nån planeringsdag. Så hon var ledig idag istället. Sara och Rasmus kom över med lite soppa och muffins. Så borde man alltid ha det, nån som passar upp med lunch =) Är ju helt underbart! En liten stund senare kom mamma över. Hon hade också med sig mat! Mannagrynspudding och vinbärssoppa. Underbart! Var mysigt att bara sitta och prata lite lugnt med mamma innan Nellan behagade vakna. Sen blev det lite mormor-Cornelia mys innan hon var tvungen att bege sig till sitt andra hem, tandläkaren... Dom skulle på hockey ikväll. Jag börjar också bli sugen nu! Skönt om dom spöar Djurgården ikväll. Håller tummarna!

Barntavlor!

Tävla om ett valfritt tryck hos Barntavlor.se
Till ett värde av 425:-

Är du ute efter en bra present till dopet/födelsedagen?
Eller vill du kanske bara inreda snyggt i barnrummet?
Oavsett vad du är ute efter så har Barntavlor.se många olika barntavlor att välja på.
Flera av dem går att få i olika färger & mönster.
Dssutom med eget namn och andra personliga uppgifter.
Välj om du vill köpa enbart trycket eller monterad och klar i en snygg ram.


För att vara med och tävla ska du göra följande:
Besök Barntavlor.se och kika igenom sortimentet.
Berätta sedan vilket tryck du skulle vilja vinna.
En Extra Lott:
Länka till Barntavlor.se och tävlingen i din blogg.
Eller gilla Barntavlor på --> Facebook

Tävlingen avslutas 6 Oktober
Lycka till ♣

Tjejkväll!

Idag åker Johan till Göteborg på konferens och blir borta till på onsdag kväll. Huj! Sålänge har vi aldrig varit själva här hemma. Men det ska nog gå bra. Har skaffat mig sällskap. Om en stund kommer Heidi och Alma så då ska vi gå ner och möta dem och ta en lunch på stan. De sover över, ska bli så mysigt! På onsdag åker vi ut till Enhörna på babykonsert igen. Var ju så mysigt i våras!

Idag vaknade jag 05.10. Cornelia gnällde lite men somnade om, det gjorde inte jag... Ahhh! Har både svårt att somna på kvällen och att somna om när jag vaknar på natten. Skulle verkligen behöva ta in på hotell eller nåt över natt!

Babysimmet gick jättebra som vanligt. Efter det åkte vi och köpte en frigolitskiva. Jag köpte lite tyg förra veckan och hade en idé om att bara tejpa upp det med silvertejp på en frigolitskiva. Och det blev faktiskt jättebra! Enkelt, billigt och snyggt! Så nu har Cornelias rum blivit ännu lite finare =)

RSS 2.0