Inte kompis med min mage

Usch vad jag har ont i magen idag =( Har nog blivit lite för mycket mat och godsaker de senaste dagarna. Den har ju varit van vid pulvershakes och så blev den utsatt för god mat på Barolo i fredags, massa god mat på bröllopet i lördags (kommer bilder!), pizza (!) i söndags och så en massa sötsaker igår. Nä, nu blir det till att bli duktig igen, det här funkar inte!

Vi hade en trevlig kväll igår. Mamma, Dennis, Stoffe, Tompa och Rebecka var här. Fick precis vad jag önskat mig =)

Den här parfymen luktar så gott! Gap Body Mandarin Jasmin. Tack mamma, Dennis och Stoffe!




Body butter och duschgel från body shop i oliveserien. En riktig favorit! Tack Tompa och Rebecka!



Och så min nya leksak/träningsredskap. Testade lite igår och min Wii Fit ålder var 43 eller om det var 53 år. Usch! Men den kommer att komma till användning! Tack älskling!!!

Hoppsan!

Nu är man helt plötsligt närmare 30 än 25, det går utför!


Bröllop

Idag ska vi på bröllop. Pappa och Raija gifter sig i Tveta kyrka. Kommer nog bli jättefint! Alltid kul med bröllop men det är nåt extra när det är en släkting som gifter sig, och då speciellt lilla pappsen =)


Tävlingsdax!




"Jag är med och tävlar om en valfri skötväska från Willvin.
Tävlingen hittar du hos Lindet
och den pågår fram till den 30/8 kl. 20.00.
Lycka till!"


Reglerna är enkla:

 

För en vinstchans:

Kika in hos Willvin och välj vilken väska du vill vinna! Motivera varför!
Berätta vad i skötväskan du inte skulle kunna klara dig utan!
(hudlotion,lypsyl,paraply,snacks, etc. vad är just ditt måste?)
Skriv även namn, e-post och eventuell bloggadress.


För två vinstchanser:

Gilla Willvin på Facebook


För tre vinstchanser:

Länka i din blogg med bild och text som du hittar här ovan.
Se till så att alla länkar fungerar.
Skicka med direktlänken till ditt inlägg i kommentaren.


Har du ingen blogg kan du tipsa 5 vänner via mail och skicka en kopia till mig ([email protected]).
Berätta i kommentaren att du gjort detta.

Lycka


Lilla pricken

Cornelia har fått röda prickar på fötter, ben, rumpa och nån på armen. Trodde först att det var myggbett men när det dök upp på rumpan så kändes det som något annat. Var på BVC igår och visade upp dem men blev inte klokare av det. Hon tyckte inte att det såg ut som vattenkoppor eller nåt annat av de sjukdomar det kunde tänkas vara. Ev om det kunde vara virusprickar men eftersom hon inte har feber så trodde hon inte det heller. Skall hålla koll på så att de inte ökar och så tyckte hon att vi skulle undvika andra bebisar ett tag. Självklart hade jag planerat att åka ut och hälsa på Anna och William idag, men det var ju bara att ställa in. Så typiskt. Men men, det är ju så med små barn... Får se om Camilla vågar sig över idag och håller mig lite sällskap, hon skulle egentligen kommit igår men då blev det BVC-besök istället... Men det var fritt fram för att träffa andra vuxna så det ska nog gå bra!

På lördag är det dax för pappa och Raija att gifta sig. Känns som att jag har lite att ordna, present, kläder till mig och till Nellan. Johan får fixa själv =) Men det ska nog gå bra, nu håller vi bara tummarna för att prickarna inte ökar! Å just det, på söndag är det dax för babysim. Ska bli såå kul! Så jag tycker att lilla pricken får lämna tillbaka min gullunge till dess!

04.30

Imorse vaknade jag av att Cornelia låg och snyftade i sömnen kl 04.30. Hon fick nappen men fortsatte snyfta så jag kunde inte lämna henne (även fast hon sov). Tillslut slutade hon och jag lunkade tillbaka till min säng ihopp om att få sova några timmar då lillfis var uppe lite längre än vanligt igår. Men nehejdå, innan jag hunnit somna om vaknade hon igen halv sex och då ville man gå upp. Jätteroligt, verkligen jätteroligt! Nu sover damen igen men jag sitter här sömndrucken och funderar på hur vi ska lägga upp dagen. Funderar på att åka en sväng till Torekällberget, borde väl uppskattas av lilldamen? Till eftermiddagen kommer Anna och Isabella upp från Göteborg och hälsar på, får se om vi träffas här eller hos Thomas och Carola. Måste hinna packa ihop de sista sakerna av det vi lånat till Cornelia av Anna, bl.a babyskyddet, babysitter, babygym och så tror jag att vi har några få klädesplagg kvar också.

Igår var vi ute på två husvisningar i Trosa. Egentligen bara för att titta lite på områden och så, är riktigt mysigt därute och skulle verkligen kunna tänka mig att bo där. Men vi får se, kommer nog inte bli aktuellt på minst nåt år i alla fall. Hann med en mysig fika på Tre små rum inne i Trosa också. Gillar verkligen det söta lilla caféet!

På kvällen åkte vi hem till mamma och Dennis för lite grillning. Blir alltid gott när man bjuds på mat där!

Körde rätt hårt med naturdieten mellan mån-tors. Sen blev det lite fusk i helgen, men det måste man kunna unna sig. Ser iaf lite resultat på vågen och i omfång när jag mäter =)

Vilken skillnad!

Idag har Cornelia varit på riktigt solskenshumör. Vilken skillnad mot igår!



Mammas underbara lilla solstråle!

Är förövrigt väldigt avis på min lillebror Tompa som just nu är i ett soligt Bulgarien och har det bra. Vill inte riktigt acceptera att sommaren börjar ta slut. Jag förstår inte hur vi svenskar står ut i detta kalla mörka land, för det är just vad det är i minst 7 månader per år. Jag gör det i varje fall inte. Tur att man kan åka utomlands och värma upp sig. Vi har inte riktigt bestämt oss om vi tar en resa till Grekland i september i samband med Johans stora dag eller om vi väntar till i vinter och tar en resa innan jag börjar jobba och Johan går på föräldrarledighet. Blir nog skönt vilket som!

Semestern del 2 - Dennis 60 år

Dennis passade på att fylla jämnt och fint när vi var i Olofsbo, så självklart skulle han firas!



Dragspel och sång från Ann-Sofie, Gunnar, Karin, Bosse och Maggan. Födelesdagsbarnet ser nöjd ut!



Lite mingel!



Bosse och Ann-Sofie med fördrink



Mamma var grillmaster och om jag förstod henne rätt var det VÄLDIGT varmt =)



Hans och Cornelia snackar.



Här serveras det gröt =)



Jag, Cornelia och halva mamma =)



Johan, Cornelia, Alma, Niclas och Heidi radar upp sig.



Middag med många sångavbrott =)



Niclas, Dennis och Heidi.



Karin och kvällens musikunderhållare Bosse!



Älskling och jag!



Paketöppning. Blev presentkort hos Ticnet från oss.



Mer paket!

Var en riktigt trevlig kväll med mycket god mat och god dricka. Kul att träffa en massa släktingar som man inte ser så ofta heller! Cornelia var så duktig och sov i sin vagn utanför lokalen hela kvällen!

Rosor!

Fick en bukett med röda rosor igår av Johan, bara sådär. Finaste älsklingen!



Bild från semestern, Skrea strand.

Hur gör man en sur bebis glad?

Ja, utan att gå och bära på henne hela tiden? Har varit vaken sen kl 6 men det känns som en hel dag! Ingenting är roligt idag och självklart är det hällregn, känns som att det kommer bli en lååång dag.

Igår hade vi lite besök från Sanna och Moa. Är så kul att se hur mycket som händer på bara några veckor. Man blir ju lite hemmablind här med Cornelia. Moa kunde nästan krypa och ville vara på mage mest hela tiden. Vilken skillnad mot Cornelia som fortfarande hatar magläge... Men hon pratar desto mer, mamma, pappa och lampa är det hon kan =)

På kvällen kom mamma förbi med lite kläder som vi fått från Rulla, Dennis syster i Grekland. Hon hade skickat dem innan sommaren, mamma hade fått avin samma dag de åkte på semester och när de kom hem och skulle hämta ut paketet hade posten precis skickat tillbaka det till Grekland igen =( Men nu hade det dykt upp igen, så synd att vi inte fick kläderna tidigare för det var riktigt gulliga sommarkläder. Två små klänningar med shorts till. Men vi får väl hoppas på att sommaren inte är slut än...

Nähä, nu var det inte roligt att leka med wii-dosorna längre, får nog köra "prästens lilla kråka" till förbannelse idag för det verkar göra lillskrutta glad i alla fall.



Så här såg jag ut på semestern när jag åt lite citron, jag är surare idag...

Se upp för det glada matmonstret!


Hungrig...

Är en aaaning hungrig. De här pulverdieterna blir jag aldrig mätt på, men det är nog inte meningen att man ska bli heller. Man ska gå runt och vara lite halvhungrig och typ tycka att det godaste som finns är fiskpinnar, att man skulle kunna döda för fiskpinnar, bara för att det råkar vara det som Johan steker till middag. Men men, jag ger inte upp. Chokladblandningen smakar perkele men smultron-vanilj är helt ok. Så mina mål vid kl 11 och kl 17 är riktiga njutningar, de andra skulle jag kunna vara utan... Ska köra detta i två veckor, fredag och lördags-middagarna kommer jag äta. Nästa lördag gifter sig ju dessutom farsgubben så då blir det nog lite annat krubb också.

Men det är ju inte bara det här med att inte äta dåligheter, man måste ju röra på sig också. Något som jag just nu har lite problem med. Sedan en dryg vecka har jag äckligt ont i ischiasnerven (stavs det så?). Vänster rygg, rumpa och ben gör från och till vidrigt ont. Men idag tänkte jag bara strunta i smärtan och gå en promenad i alla fall ner till stan. Vägen neranför oss är fortfarande avstängd efter regnmassorna för ett par veckor sen. Detta gör att det tar en dryg halvtimme istället för 20 min att traska in till stan, men det tråkigaste är ju promenadsträckan. Min fina promenad utmed vattnet har bytts ut mot typ att slirka sig genom AstraZeneca. Betydligt tråkigare utsikt! Jag och Nellan gick iaf ner på stan. Tog en sväng in på biblioteket och kikade i lite böcker med ramsor och annat kul. Sen gick vi runt i lite affärer en stund innan vi faktiskt tog bussen hem igen, min rygg ville inte mer... Egentligen skulle vi besökt Erika och Lukas från mammagruppen idag men hennes lillkorv var sjuk så det blev inställt. Tråkigt. Men men, så är det med barn....



Finast!

Eget rum!

Har ju helt glömt att skriva att min lilla prinsessa numera sover i eget rum. I en vecka har hon gjort det och det går så bra! Blir ju lite längre för mig och Johan att springa upp på natten om det skulle vara något men det är det värt. Vi har återerövrat vårt sovrum =) Inget mer smyg och man kan ha tända lampor på kvällen. I like! Men måste nog tillägga att jag saknar att ha henne nära lite ändå...

Förra veckan när vi var på Taxinge slott och frossade i en massa goda bakelser (norra Europas största kakbord har de) såg jag även två små tänder kika fram på ovansidan. Så nu står det 2-2 =)



Vid Taxinge slott har de en massa djur. Här står vi och tittar på grisarna.



Johan med Cornelia på axlarna. Niclas syns i bakgrunden. Även Heidi och Alma var med, men de lyckades jag inte fånga på bild... Även alla godsaker som vi proppa i oss glömde jag att ta kort på...

Semestern del 1 - Uddevalla

Eftersom en bild säger mer än 1000 ord tänkte jag lägga upp en massa bilder från semestern och sen skriva lite om vad vi gjorde. Men det är så mycket bilder så jag får dela upp det i olika delar.



Äntligen framme hos farmor och Jan-Åke! Och då är man glad, INTE kul att åka bil!



Den fina utsikten från altanen.



Johan, Anki, J-Å och jag. Cornelia hade nog knoppat in vid tidpunkten för när denna bild togs...



Jag och mitt lilla hjärta tar det lugnt i de sköna fåtöljerna.



Sen blev det kallt och regnade i två dagar, så vi tände en brasa i kaminen.



Sen kom kusin Isabella och alla hennes bilar och hälsade på hos farmor/mormor



Två tjejer med magar. Den ena innehåller lite mer än en boll =)



Gravid faster nr 2. Ska bli kul med lite små bebisar i släkten framåt vintern!

Lillebror är här

Imorse ringde en lätt panikslagen mamma. Hon hade missat att de hade stängt på Kristoffers fritids idag och undrade om han kunde komma hit. Å det är klart att han fick! Vi är ändå bara hemma och tar det lugnt idag och Cornelia blir bara glad om hon har någon här att leka med =)



En jättesöt bild från Falkenberg i somras.

Lite ångest!

Usch, har lite ångest inför nästa vecka. Johan har sin sista semesterdag idag, Cornelia har blivit väldigt bortskämd med oss bägge här hemma och att bli stimulerad hela tiden. Märkte redan när vi kom hem från Falkenberg att hon krävde mer uppmärksamhet. Dessutom har hon två tänder på g på ovansidan, de har precis börjat synas och hon är inte glad nu lilla damen. Så vi får väl se hur det går... Har dessutom tänkt lägga av med socker nästa vecka. Nu måste fläsket börja röra på sig så vi kickstartar med en naturdiet i två veckor. Har idag shoppat choklad och smultron-vaniljsmak, mmm! Herregud, jag kommer nog inte att vara att leka med nästa vecka... Ska nu njuta av min sista måltid innan helvetet börjar, lasagne!

Hon säger mamma!

Igår sa hon det! Och nu är det som att hon inte kan sluta. Mamma mamma mamma. Det är så gulligt! Herregud, vilken kärlek!



1,5 månad ung liten gosunge med köttbullekinder.



Drygt 8 månader. Har hänt lite på de månaderna! Å nu säger hon mamma hihi!

Hemma igen!

I lördags eftermiddag kom vi hem från vår 10 dagar långa roadtrip. Började med en tripp ner till Anki och Jan-Åke i Uddevalla. Bilresan gick okej, inte mer... Blev några stopp, mycket sång och bokläsande men det gick! Första kvällen var jättefin, vi grillade och hade det mysigt. Sen följde två dagar med regn regn regn... Blev lite shopping på Torp bl.a. På fredagen kom Anna, Isabella, Maria och Fredrik. Blev en riktigt trevlig kväll! Sen gasade vi ner till Falkenberg. Blev verkligen en riktig kanonvecka med allt från Dennis 60-årsfirande till strandbesök, Gekås och fotografering av Cornelia och Alma. Hade jättemysiga dagar med barnen och kvällarna när vi fick vara lite vuxna och äta och dricka gott var inte heller fel. Ska ladda upp lite bilder senare, då kommer lite närmare beskrivning på vad vi gjorde. Resan hem var väl ungefär som resan ner, Cornelia gillar inte att åka bil men under de förutsättningarna gick det ändå bra.

Nu har vi varit hemma ett par dagar och det har bara regnat. Usch vad tråkigt det är. Men har fått mycket gjort, tvättat och städat massor =) Men nu tycker jag det är dax för sommaren att komma tillbaka, för den får inte vara slut än!

RSS 2.0