1:a advent

Idag är det första advent. Herrejisses vad fort denna höst har gått! Nu är det alltså bara 4 söndagar kvar till jul och ett par till innan jag börjar jobba den 10:e januari. Johan går hem på pappaledighet fr.o.m. den 1/1 så vi kommer ha en liten mysig familjevecka innan jag börjar jobba (ja och så ska vi ju packa en del då med!). Eftersom det är en riktig arbetarjul i år så känns det bra att vi får lite extra tid ihop när det blir så lite under jul och nyår. Vi började dagen med att åka på en visning av ett hus i Nykvarn, men det var inte vårat hus det heller... Sen bar det hemåt för lite lussekattsbak. Karin och Danne kom förbi på en fika och vi moffsade i oss en hel plåt :-O Måste väl ha inneburit att de fick godkänt va?



Cornelia har efter ett uppehåll i veckan börjat att gå lite mer igen. Men hon släpper inte själv, utan man måste "släppa" henne. Hon är så söt när hon stapplar runt!

Igår var vi och hälsade på släktens senaste tillskott Hugo. Fick även se Maria och Fredriks nyköpta hus i Bromma för första gången. Verkligen jättemysigt! Lillkorven var så söt. Är så gulligt sättet som de sover på när de är så små, som en böjd ostbåge kan de somna var som helst och när som helst.

Sen körde vi hem farmor till hennes övernattningslägenhet på söder. Cornelia var lovad ett stort paket och det ville vi ju inte missa =) Visade sig vara en rosa prinsess bil. Ni vet såna där som man kan sitta på och åka runt på. Tack snälla farmor och Jan-Åke!

Helgens plus: De mysiga fikatillfällena med våra fina släktingar. Borde göras oftare!
Helgens minus: Cornelia har vaknat innan sex både lördag och söndag. Bläää!

Fräsch i håret!

Igår hoppade mamma in och tog Cornelia i ett par timmar så att jag kunde besöka frissan. Såg ut som en gammal rishög i skallen så det var verkligen på tiden! Nu är det genomklippt och färgat i mörk brun/mahogny. Känns bra! Köpte med räkmackor hem som vi mumsade på till lunch. Smarrigt värre =)

Ute är det vitt, snöar men det verkar blåsa lite mindre idag så man kanske kan ta sig ut med vagnen på en liten prommis i alla fall. Dax att införskaffa en pulka tror jag minsann! Blir en fika lekstund med Sara och Rasmus om en stund. Var en vecka sen vi träffade våra favoritgrannar nu! Kommer sakna dom massor när vi flyttar!

Nähä, nu vaknade Cornelia från sin skönhetssömn. Banandax!

Farstatur

Idag gjorde vi en utflykt till Heidi och Alma i Farsta. Blir tyvärr inte att man träffar dem riktigt lika mycket som man önskar, men men men får passa på när tillfälle ges. Först tog vi en promenad in till centrum. Heidi har börjat virka så hon ville in på Panduro och köpa en mönsterbok och lite garnnystan. Vi tittade i lite affärer (men jag shoppa inget!) och handlade lite råvaror för att kunna göra en god pasta när vi kom tillbaka. Sen blev det käk och en massa lek och skitsnack. Åkte tillbaka vid kvart över tre för att slippa köerna, trodde jag, men det var kö genom hela Söderledstunneln =( Men annars en mycket mysig dag i mammavärlden!



Söta Alma på Cornelias kalas för en vecka sen.

Imorgon ska jag och Cornelia till Telgebostäder och skriva kontrakt på lägenheten. Jag hoppas att det inte blir snökaos så att jag inte kan ta mig fram med barnvagnen!

HON GÅR HON GÅR HON GÅR!!!

Idag tog Cornelia sina första steg i livet utan hjälp av en stöjande hand! Det var inte några få stapplande steg utan massor av steg (slutade räkna vid 34) med bra balans! Måste fånga det på film som jag kan visa =) 1 år och 8 dagar, min stora tjej!

Kaviaren som blev halv...

Igår fick Johan smaka på min hämnd! Jag klippte hans kaviartub mitt i tu. Ja, så kan det sluta när man jävlas med mig =)



Man får dock ge honom cred för silvertejpslösningen!

Hohoho



Fy tusan vad roligt! Som jag garvat hihi!

39,1

Jag hade tänkt åka ut till Enhörna för att gå på öppna förskolan idag under förmiddagen men Cornelia var så himla mysgo i sängen så vi kom aldrig iväg. Hade en jättehärlig förmiddag med lillan! På eftermiddagen kom Anna, Alvin, William och Camilla på besök. Vi fikade, Alvin röjde och Cornelia... Cornelia hängde på min arm. Jag trodde att hon var blyg eftersom det var sån fart på Alvin men när de hade gått somnade hon på min arm. Jag kände att hon blev varm och efter en liten stund kom Johan hem och då vaknade hon. Försökte få i henne lite mat men det var inte mycket som gick ner, halv sju somnade hon utan välling. 39,1 grader varm. Stackars lilla plutta.

Hade planer på att besöka jobbet imorgon. Louise fyller 60 år och skulle firas på eftermiddan men de planerna lär jag ju få skrota nu om inte ett mirakel inträffar under natten...

Glögg!

Igår firades Cornelia lite i efterhand av våra favvosar Sara och Rasmus. Rasmus blev ju sjuk i söndags så vi hade lite att ta igen. Sara bjöd på tacopaj till lunch och jag stod för fikat efteråt. Cornelia var så lycklig när hon fick äta en hel bulle igen! Hjärtat fick ett fint retropussel, jättegulligt! Sen beslöt vi oss för att ta en långpromenad mot Coop-området. Jag köpte en ny pyjamas och nya strumpbyxor till Cornelia på KappAhl och sen gick vi mot systemet för att handla lite glögg! Förra året ammade jag ju så det blev väldigt sparsamt med glöggintaget men i år så ska jag ta igen det! Var egentligen ute efter glögg med Rom i men den var slut då Frithioffson rekommenderat den i TV... Så det blev en starkvinsglögg från Blossa. Inte fel det heller! När vi skulle gå hem hade solen gått ner och det var svinkallt. Var helt nerfrusen när vi kom hem men det var skönt att röra ordentligt på kroppen! Fick ju värma mig med glögg =)



Sara, Rasmus och Cornelia på Torekällberget för ett par veckor sen.

Idag hade vi tänkt gå och bada på Sydpoolen som vi gör på onsdagar men vi hoppar det idag. Dels känner jag mig helt slut och dels måste jag hitta en present till Tompa som fyller år idag! Grattis lillebror! Så om en stund ska vi släpa oss ner på stan. Går nog ner tillsammans med Sara så att jag får lite sällskap, betydligt trevligare!



Tompa 22 år idag! Hipp hipp hurra!

Vilket sk*tväder!

När vi vaknade i morse gick jag och hoppades på att regnet som hällt ner ett bra tag under natten skulle vara snällt och ta en paus på en timma ungefär när vi skulle bege oss till BVC kl 10. Men det kunde man ju glömma. Nu kom regnkläderna som vi köpte på Gekås i somras till väl användning. Både byxor och jacka klädde jag upp mig i, det enda som saknades var gummistövlar. Så tårna mina kom att bli lite blöta men annars klarade jag mig faktiskt fint fast att det öste ner under den 10 minuter långa promenaden. Cornelia satt under sitt regnskydd och fick bara vatten på sig då hon var nyfiken på bilarna och stack ut sitt huvud hihi!

Cornelia skötte sig exemplariskt och fick vår BVC-sköterska Lena att skratta ett antal gånger. Damen väger nu 13 150 gr och är 83 cm. Hon är nu tyngre men kortare än vad jag var i samma ålder. Sen var det dags för sprutorna, tredje och sista dosen mot difteri, stelkramp, kikhosta, Hib (Haemophilus influenzae typ B) och polio samt vaccin mot pneumokocker- Ett stick i varje lår, den första brydde hon sig inte om men den andra protestera hon mot. Men det gick snabbt över!

Sen bar det hemmåt, på med alla regnkläder igen men nu regnade det bara måttligt. Hängde en tvätt när jag kom hem och sen blev det lite lunch. Cornelia åt tre skedar sen ville hon sova. Mysko men det var kanske sprutorna som gjorde henne trött. Hon sov en knapp timme och sen åt hon upp resten. Resten av eftermiddagen har vi lekt, lekt och lekt! Har hållit oss inomhus pga av det tråkiga vädret men nu har ju Cornelia en massa nya roliga leksaker så nu är det roligt att leka! Jag har byggt med klossar och Cornelia river ner, och varje gång kiknar hon av skratt den lilla sötnosen! Traktorn och barbapapa-tåget var också populära =) Nu sover hjärtat igen. Hon är nog lite trött efter helgens kalas!

Jag vann!

Haha, jag som aldrig har vunnit nån gång. Nu vann jag! 250 kr hos Hej baby. Har redan klickat hem två tröjor till lilla C. En som det står "The Boss" på och en som har trycket Cornelia 09 på ryggen. Tyckte det kunde passa bra på en liten tuffing som styr och ställer här hemma. Tjohej!


Släkten och barnkalaset



Födelsedagsmorgonen startade med att Cornelia bjöd oss på sovmorgon, hon sov till kl 8 så då trippade vi upp och sjöng för födelsedagsbarnet. Hon blev lite blyg sötnosen! Fem paket och en bulle med ett ljus i bjöds hon på. I paketen fanns bl.a. en Skrållandocka, en potta och en Mollybok. På förmiddagen tog vi det lugnt och bara myste. Jag gick runt och var nostalgisk, det kom faktiskt några tårar då och då... Kl 13 kom våra gäster för dagen. Mormor, Dennis, morbror Stoffe, morbror Tompa, Rebecka, Farfar, Carola, moster Karin och Daniel. Vi fikade och Cornelia goffade i sig en hel bulle och en chokladboll. Sen blev det lite tårta på det också. Man fyller bara 1 år en gång! Cornelia fick en massa fina saker, bl.a. fina klossar, böcker, smyckeskrin, nattnallelampa och en mjukisvarg.



Kalasfin Cornelia!

Idag startade vi dagen med lite firande av pappa Johan på fars dag. Blev lite frukost på sängen, gos med Cornelia och paketöppning innan vi gick upp. Fick sova till kl 8 även idag! På förmiddagen lekte vi med alla ny leksaker som Cornelia fått, kul! Det dök tyvärr upp en del återbud, hade räknat med nåt men det blev fyra barn som inte kom. Lite tråkigt men inte så mycket att göra när barn blir sjuka. Det blev fyra barn med föräldrar vilket kanske var ganska lagom ändå, men jag saknade Rasmussen! Cornelia, Alma och Moa lekte fint medan lillkillen Theo fick parkera i mammas och pappas famn. Cornelia fick fina leksaker och väggbokstäver. Tack så mycket allihopa!



Fikasugna barn och föräldrar!

Imorgon ska vi till BVC på 1-årskontroll. Dags för vaccin igen, hoppas inte det blir nån feberreaktion bara! På onsdag blir det förhoppningsvis babysim om Rasmus mår bättre och på kvällen ska vi fira Tompa som fyller år. Blir nog lite försenat firande med Sara och Rasmus någon dag också, vi har fått ett paket men jag tänker inte öppna det utan att dom är här. På torsdag kommer Anna med Alvin och William för lite försenat födelsedagsfirande. Stackars Alvin hade fått feber igår. På fredag ska jag ev till jobbet om det klaffar, Louise skulle firas och jag behöver prata lite med chefen. Inte så långt kvar till man börjar jobba nu! Jag som hade tänkt bli lite nyttig igen, men oj vad mycket fikande det lär bli nästa vecka...

Cornelia 1 år

Idag är verkligen ingen vanlig dag, för idag är det Cornelias 1-årsdag! Fina fina lilla skruttunge! Hur är det möjligt att du redan fyller 1 år? Tiden har gått så himla fort och vi njuter varje dag av dig och din underbara personlighet. Vi har sett dig växa från ett litet knyte till en stor tjej som kryper för fullt och som snart går helt själv. Mamma och pappa älskar dig mest i hela världen. Grattis vår lilla prinsessa på din allra första födelsedag!



Nyfödd skrutta med sin pappa! Eftersom du låg bakochfram/uppochner i mammas mage fick du komma ut med kejsarsnitt. Men det gick finfint det med!



Vi stannade inte länge på BB, eftersom det var svininfluensatider fick vi inte ta emot några besök så när vi kom hem dröjde det inte många timmar innan mormor knackade på dörren =)



Du växte snabbt på dig så dina smala kycklingben som du hade när du föddes försvann fort. Dina ögon var länge mörkblå men gick sedan över till brunt precis som din mamma! På bilden är du 1,5 månad.



2,5 månad. Här är du med dina rosa prinsesskatt som du fått av morbror Tompa och Rebecka. Den fick dig alltid på bra humör!



När du var nästan 4 månader fick du smaka mat för första gången, blev mosad potatis! Mat har du alltid gillat, gröt och välling har varit favoriterna men vanlig mat har aldrig varit svårt heller. Mat är gott!



I slutet på mars var det dags för dop! Det gick jättebra och du skötte dig så bra!



Sen blev det vår och vi kunde äntligen ta långa sköna promenader efter snökaoset som rådde under vintern. Blev även en del mys på uteplatsen! 5,5 månad gammal Cornelia.



Strax därefter lärde du dig att sitta själv! Knappt 6 månader gammal.



Sen blev det varm sommar och då hade du det bra i din egen lilla pool!



Jag och min polare Alma hängde i skuggan i Tantolunden medan morbror spelade SM-bangolf!



Jag börjar bli stor och får inte plats i min balja längre. Då kör mamma in stolen i duschen, hihi! Trots den roliga minen så älskar jag både att bada och duscha!



Cornelia och pappa på restaurang i Vaxholm. Så fina!



I början av augusti åkte vi på semester. Först besökte vi farmor och Jan-Åke i Uddevalla.



Sen mötte vi upp våra favoriter i Olofsbo för en veckas stugsemester. Vi började med att fira Dennis 60-årsdag!



I den här stugan bodde vi precis bakom sanddynorna.



Vi badade i Kattegatt. Fina fina familj!



Klart att ungarna skulle till Gekås =)



Sen blev det höst ganska fort. Du älskar böcker! Men du är inte bara stillasittande, du börjar klättra utmed de flesta möbler så mamma får mycket att göra om dagarna.



Gungar gunghäst! 10 månader.



Under hösten började vi på babysim. Du är som en liten fisk i vattnet och stormtrivs!



En riktig favoritbild! Mammas lilla glädjespridare <3



11 månader. Lilla Cornelia börjar bli en bestämd tjej som inte går med på vad som helst längre!



Jag och min polare Rasmus fikar på Torekällberget! Rasmus och jag är riktigt bra kompisar. Samma temperament så vi kommer jättebra överens fast att jag är 4 månader äldre!



Inte utan min snutte! En nyvaken Cornelia. Kaninsnutte sover jag inte utan!



Här är du nästan 1 år och går jättebra med hjälp av en trygg hand, men än så länge är du lite för försiktig för att våga släppa taget helt!

Grattis på födelsedagen älskade unge!






Vill vinna!



Jag tävlar hos tiobarnsmamma om en presentkort på 250kr från Hej Baby.

Grattis Maria och Fredrik!

Igår kväll fick Cornelia en kusin till, den första killen (jag hade rätt!) dessutom! Vet inte mer än så men grattis till de nyblivna föräldrarna och välkommen till världen lilla Hugo. Var inte hundra vad han skulle heta än men de verkade kalla honom för det. Jättefint namn!

Mitt i ett snökaos föddes han =) Igår stannade vi inne hela dagen. Kände ingen större lust till att ge mig ut när jag inte behövde! Blev lite kakbakning på förmiddagen och sen hade vi en lekstund med grannen och hennes pojke. Idag har vi tänkt gå till sydpoolen och bada med våra små. Hoppas det inte är alltför kallt ute, snöar ju inte så det kan vara skönt med en långprommis!

Livet i mammaland är verkligen härligt!

Väntar på kusin

Nu är det snart dax för en ny kusin till Cornelia att anlända! Maria sätts igång idag så nu håller vi tummarna =) Och Cornelia får behålla sitt datum för sig själv! (men Heidi kan få en utmanare om den kommer imorgon!) Å vad spännande att se vad det blir. Jag gissar på en liten pojke!

Dagarna som gått

Nu är alla friska och krya igen. Johan var hemma till onsdagen, men sen fick vi lite ordning och reda på vardagen igen. Behöver rutiner, både jag och Cornelia! Onsdagseftermiddagen spenderade vi ute i Enhörna hos Sanna och Moa. Jättemysigt! Vad våra barn börjar bli stora =) På torsdagen hade vi en mysdag, fick äntligen gå en lite längre promenad med Cornelia. Oj vad jag saknat det!

På fredagen myste vi med Sara och Rasmus. Bästa grannarna. Verkligen! Först lite fika inne hos dem och sedan en promenad ner till stan. Lite shopping och lek på biblioteket. Sen mötte vi upp Johan för att titta på en lägenhet på Dalgatan. Vi har bestämt oss för att ta den. Jag hoppas verkligen att det blir bra. Även om det bara är temporärt är jag nervös att vi inte ska trivas. Vi är ju ändå vana med en ljus och fräsch lägenhet. Denna var målad med ganska mörka färger och hyresrätter är alltid hyresrätter... Men den hade badkar! Det har jag saknat! Sen är jag nervös för att vi ska störas av grannar och billjus och.... Bor ju så himla tyst och lugnt här.... Men den var ändå ok. Ja, det blir bra! Middag intogs sedan på Kolgrillen och sedan fortsatte kvällen med mys framför Idol.

I lördags var vi en sväng förbi kyrkogården och tände ljus på mormor och morfars grav samt på Johans farmor och farfars grav. Är så mysigt på kyrkogården på Allahelgona. Nu var vi där på dagen men det är nästan ännu mysigare när det mörknar! Sen drog vi ut till Nykvarn för att titta på ett hus på samma väg som Johan bodde på som liten. Bara det gjorde att det kändes lite mysko men sen var det lite andra saker som gjorde att det inte var vårt hus. Mögel på vinden, arrendetomt m.m. Nä, blir att fortsätta leta. Ganska svårt nu under vintermånaderna. Hoppas det lossnar i vår!

Sen kom lördagkvällen. Dax för min och Heidis utekväll! Som vi längtat! Blev en jättegod middag på Aya Sofya, turkisk restaurnag på söder, där vi åt en stor mezetallrik till förrätt och fetaostfyllda kycklingbröst till huvudrätt. Tog ett jättegott turkiskt vin till detta. Sedan gick vi vidare till nån pub och hade hur trevligt som helst. Shit vad kul vi hade, massa skitsnack och god dricka! Det behövde vi! Blev en ganska lugn dag igår, men hann med att baka ett lass kärleksmums. Är ju en liten tjej som fyller 1 år på lördag! Ojojoj, vad snabbt det gått! På lördag kommer släkten och på söndag har vi barnkalas. Blir en 8-9 barn med föräldrar så det blir nog fullt ös!

Denna vecka går till planering av kalasen, inköp av div saker som behövs och lite mer bakning. Vi ska även hinna med sydpoolen på onsdag och ev öppna förskolan på torsdag om läget är under kontroll =)

Testa Semper Småfolk!

Nu kan du bli testpilot för Semper Småfolks produkter!


Kika in HÄR hos Smartson Testpilot och anmäl dig.


RSS 2.0