Shoppaholic

Jag älskar att handla barnkläder. Jag kan inte gå ner på stan utan att shoppa nåt till Cornelia. För det är nästan bara till henne jag handlar, inte till mig själv... Hade en mysig lunch med Sara och Rasmus på stan. Var in en sväng på Lindex och den här underbara jeanstunikan fick följa med hem =)


Visst är den fin! Den ligger just nu i tvättmaskinen så att vi kan börja använda den =)
Igår passade vi på att besöka en av mina favvoaffärer Carl & co i Enhörna. Var på jakt efter nya moccasiner till Cornelia och hittade dom här:


Så himla söta! Svensktillverkade i äkta skinn från moccis. Köpte även en mössa från Villervalla men när vi kom hem och provade den igen så var den för liten. Attans! Men då får jag en anledning att åka dit igen =)

Appropå lilldamen, hon lyckades kissa ner hela skötbordet när jag skulle byta på henne på stan. När vi kommer hem så jag hon precis samma sak igen. Aaaahh, blir tokig! Var bara att slänga in henne i duschen...

Mäklaren har fortfarande inget svar, den ene måste få sitt hus värderat innan han kan få lånelöfte och den andra ska skicka in papper till banken. Blir tokig! OM det nu mot alla omständigheter blir så att nån budar kommer det säkert krocka med att Johan ska iväg på konferens i Göteborg tre dagar nästa vecka. Varför kan det inte bara funka?


Onsdag

Idag har vi varit ute i Enhörna på babycafé. Kul att träffa Sanna och Karin från mammagruppen! Lilla Mea som är född samma dag som Cornelia kunde gå nu =) Cornelia blev livrädd för Moa ett par gånger då hon gav av rejäla skrik, resulterade i krokodiltårar på Nellan =( I maj gjorde vi gipsavtryck som vi glömt av att ta hem. Men idag så sprejade jag tavlan med guld och så fick den följa med, så fin!

Väntar fortfarande på svar från mäklaren. Tydligen är två spekulanter intresserade men de har inget lånelöfte så de väntar på banken. Frustrerande!

Imorgon blir det lunch med Sara och Rasmus på stan!



Bus med älskade liberobollen. Den är sååå god!

Tiden går för fort!

Om 3,5 månad ska jag börja jobba igen. I mitten på januari har jag tänkt gå tillbaka och då tar Johan över föräldrarledigheten. Han kommer att vara hemma till sommaren och sen kommer vi skola in Cornelia på dagis i augusti. Så ser i alla fall planen ut! Hon ska få vara hemma så länge det bara går =)

Men hur ska jag kunna vara ifrån min lilla kotte hela dagar? Mitt mammahjärta blöder bara jag tänker på det. Kommer bli jättejobbigt så därför ska jag försöka börja bearbeta det nu. Ska ju faktiskt bli lite kul att komma tillbaka till jobbet också! Men låt tiden gå liiite saktare nu!



11 dagar och världens sötaste!

Dessa visningar

Efter ett litet uppehåll hade vi i lördags visning av lägenheten igen. Idag ringer mäklaren och säger att det är en person som missade visningen i lördags och att han gärna vill se den idag istället. Nähä? Känner man igen det? Tror att det har hänt varje gång efter att vi haft en visning. Är faktiskt liiite plock och fix innan man ska ha visning, vore ganska skönt om alla kunde dyka upp samtidigt istället! Jaja, blir det såld är det värt det så nu håller vi

På hugget!

Idag åkte vi till Skärholmen för att leta nya skor till Johan. Kanske inte smartaste draget en löningshelg som denna men men hursom... Steg 1 är ju att parkera. Johan kör. Ser en ledig plats och åker fram mot den och börjar åka in. Då kommer det en bil från andra hållet och kör in snett framifrån emot oss! Helt otroligt. Jävla kärring. Johan tutar men kärringen flyttar inte sig utan hånler typ bara. Idiot. Vi åker ett varv och kommer fram på sidan av dem. Då tar jävulen i mig över, jag rullar ner fönstret och skriker "jävla idiot" och pekar finger. Fan det var som nån utomjordisk varelse tog över i mig, blev så arg! Det såg ut som att ungen och kärringens morsa skämdes över tanten som körde. Johan tyckte att vi skulle kasta ägg på deras bil haha.
Skorna? Jodå, i första butiken vi gick in hittade jag ett par skitsnygga dojjer till älskling.



Bild lånad från vagabond.com

Sen blev det IKEA och massinköp av ramar till alla förstoringar på Cornelia =) Lite annat IKEA-krafs fick såklart också följa med hem. När vi skulle betala försökte kärring nr 2 för dagen tränga sig före, hoho det kunde hon glömma! Inte två ggr samma dag är allt jag säger... Johan klagade tydligen på sin mat när han var ute med jobbet igår, händer i vanliga fall aldrig att vi vanliga svenssons gör. Man ler och tycker allt är så gott. Varför gör man så? Nä, ska nog börja klaga mer. Det är skönt att få ut lite aggretioner ibland!

En annan sak, är inte TV-utbudet på lördagar extremt dåligt? Ska nog gå och ta igen lite sömn snart. Behövligt! God natt!

Idol, lättsaltade skruvar, godis och cola

Japp, ikväll blir det en riktig svullarkväll! Johan är ute med sina gamla arbetskollegor från Scania vilket innebär riktig hemmamyskväll för mig. Jag och Cornelia var iväg för att köpa lite blommor till uteplatsen så då fick lite gott följa med hem också. Inte direkt GI ;)

Har varit lite dåligt med bloggande ett par dagar. Har inte haft nån lust. Har varit en rätt lugn vecka. I onsdags var jag, Nellan, Sara och Rasmus iväg till Sydpoolen. Vi var så duktiga och gick både dit och tillbaka. Först skulle Sara och Rasmus på 6-månaderskoll så jag och Cornelia gick till ett av våra favoritställen på stan. Akademibokhandeln! Pruttis älskar ju böcker så där är hon i himmelriket. Brukar ofta få följa med nån bok hem, är ju liksom lite roligare för mig att inte läsa samma böcker hela tiden hehe. Denna gång var det en Barbapapabok i skumgummi som fick följa med hem. Sen blev det asiatisk buffé på restaurangen vid Sydpoolen, grymt gott! Men det är lite farligt med buffeér för man äter ju så himlans mycket! Sen blev det bad. Rasmus hade knappt sovit så han orkade inte så länge. Men det var mysigt ändå. Cornelia är verkligen som en liten fisk! Sen hemåt men först lite shopping! Är ju nästan omöjligt att gå genom stan utan att få med sig nåt till Nellan hem. Älskar att shoppa barnkläder! Den här ursöta pyjamasen från Lindex fick följa med hem:


Sara köpte en likadan till Rasmus, hon blev också förälskad =)

Igår var vi ute på en riktig långpromenad. Hamnade långt ut i skogen, fick fälla ner myggnätet över Nellan för de älskar ju henne. Dumma mygg!

Idag kom bilderna från Hans! Allt utom vår stora förstoring, den måste jag hämta från posten. De var sååå fina! Vill inte lägga ut de bilderna här. De känns personliga. Men här kommer en bild på Nellan i posen hon förmestadels innehar. Nu är hon knappt nöjd såhär. Vill BARA gå runt med mig hela tiden lilla hjärtat!


Regn regn regn

Usch, känner mig lite nere... Förra veckan gick i 180, ingen vila och ingen tid att tänka efter. Skitkul hade vi men måndagen kom så fort. Vardagarna känns såå långa just nu. Cornelia vill gå hela tiden vilket innebär att jag måste hjälpa henne med det hela tiden. Det är helt fantastiskt hur hon utvecklas men ibland behöver man som mamma bara ta det lugnt. Se det lilla barnet sitta och leka själv en stund osv. Men det vill hon inte nu, hon blir skitförbannad. Då får man helt enkelt ta lite ryggont efter att ha gått runt som en banan hela dan. Känner mig helt död på kvällarna, har ingen ork för något just nu.

Skitväder är det också så min och grannen Saras lunch på stan ställde vi in. Jag gick över med Cornelia till henne en stund istället. Var ett tag sen vi träffades så det var kul men Cornelia ville ju inte vara still för fem öre, blev helt galen när man försökte dricka sitt kaffe. Tyckte allt att hon kunde lekt lite med Rasmus en stund ;-) Bestämde att vi ska gå till Sydpoolen imorgon. Vi missade ju babysimmet (av rätt ok anledning tycker jag) i söndags, de har uppsamlingsheat på fredagar men eftersom Sara jobbar där kommer hon in till poolen. Det blir dessutom vid en bättre tid imorgon än vad det skulle blivit på fredag (mitt i hennes eftermiddagssömn).

Saker som Cornelia lärt sig idag: spela på munnen!
Saker som jag upptäckte igår: två nya tänder nertill! 6 st totalt nu =)

Festen

I lördags var det alltså min älsklings stora dag. Den här fina bilden hade jag satt in i LT hehe!

Även fast man tror att man planerat allt och har superkoll så blir det ändå stressigt. Det var allt från städning till att åka och hämta tårtorna till att värma pajer och skära sallad som skulle göras. Men det gick bra och vi hann =) Det fylldes snabbt på med mycket folk som åt, drack och verkade ha kul. Vi hade gjort åtta pajer, köttfärs-taco-kyckling/curry-ost&skink-kantarell&spenat och en laxpaj (gjorde två av köttfärs och ost&skink). Maten räckte bra som tur var! Sedan blev det god frukt- och jordgubbsgräddtårta innan det var dax för Cornelia att följa med farfar och Carola hem. Det var första gången hon sov borta över natten men det hade gått så bra! Sedan drog festen igång hehe, blev en riktigt rolig och lyckad kväll! Tur att vi hade barnvakt...



30-åringen poserar ;)

PAMPERS NYA ACTIVE FIT

För ett par veckor sedan gick jag med i något som heter Buzzador. Man får hem varuprover på olika saker samt varuprover att dela ut till andra intresserade. Man ska berätta lite om produkten, prova den ett par veckor och sedan lämna omdöme tillbaka till Buzzador. Igår hämtade jag ut mitt första paket vilket innhöll blöjor från Pampers, deras nya Active fit. En väldigt tunn blöja som verkar jättesmidig. Nu ska vi se hur den funkar på dag och natt!



Grattis älskling 30 år!



Men du ser inte ut som en dag över 25! Love you!

Bra morgon!

Vaknade i lite chock imorse. Johan hade gått till jobbet och Cornelia var inte inburen till mig. Alltså, hon sov! Men några sekunder senare hörde jag hennes underbara lilla röst från hennes rum. Hon låg och hade en lång utläggning med snutten. Jag kollade på klockan, 07.15! Wow, den extra timmen gör mycket kan jag säga. Nu har vi myst myst myst här hemma. Hon är så mysig min lilla snutta!

Igår var mamma här och passade Cornelia medan jag var och storhandlade inför lördag. Fy tusan vad mycket grejjer det blev, kylen är full. Var ska jag göra av all mat som vi ska laga på fredag? Sen blev det en god lunch med mamma!

Idag har jag lite smågrejjer att fixa, hoppas det slutar regna för jag känner för en promenad också! Ikväll blir det käk med jobbet på MiraMar. Det ska bli gott! och trevligt....

BVC

Det var dax för 10-månaderskontroll på BVC. Först var det vägning och mätning och sen in till läkaren för kollen. Allt var perfekt. Och det är faktiskt inte mina ord utan läkarens. Hjärta och lungor lät perfekt. Höfterna perfekta. Ansikte och huvud perfekt. Underliv perfekt. Greppa gem = perfekt. Hon går utmed möbler, vad tror ni? Ja just det perfekt. Och när han frågade om hon ställer sig upp mot möbler kunde jag faktiskt svara ja. Igår ställde hon sig nämligen upp i sin säng två ggr, alltså perfekt. Hon äter bra, perfekt. Hon växer som hon ska, perfekt. Han sa att hon verkar vara en lugn och harmonisk bebis som självklart bjöd på favoritordet lampa och vinkade när vi skulle gå. Men allt detta visste jag ju redan....

Vikt: 12,2 kg
Längd: 80,5 cm

Hon följer faktiskt mina kurvor från när jag var bebis ganska bra. Jag var 81 cm vid 10 månader men vägde lite mindre. Så en lång tjej blir det, men vem hade trott nåt annat?

Dagens ord blir i alla fall PERFEKT!

Läge för ett bud?

Vad tror ni, ska vi slå till?
80 miljoner på strandvägen


10 månader

På lördag fyller pappa 30 år, men innan dess är det en liten krabat som blir 10 månader. Oj vad mycket som hänt på dessa 10 månader. Du är världens bästa dotter Cornelia!



Ca 12 timmar gammal. Så lycklig man var!



Mammas lilla linslus! Å tänk, är fortfarande lika lycklig!

Fullt upp!

Det blev hockey i lördags. Cornelia var jättesnäll och duktig och skötte sig jättebra, men ska hon följa med igen måste vi nog skaffa hörselkåpor. Det blev till att sitta och hålla för öronen titt som tätt. Speciellt eftersom SSK spelade så bra och gjorde så många mål så blev det extra livat i hallen. Det stod 5-1 när vi gick en liten bit in i tredje perioden. Då var det dax för Nellan att sova och för oss att åka vidare till Fredrik och Erica. Det var jättetrevligt där, stannade ett par timmar och åt god mat och kaka.


Värt ett inköp?


Igår var det dax för mysigt babysim igen. Var en annan instruktör denna gång, hon gick lite hårdare fram. Cornelia klarade det jättebra. Hon dök från mitt knä under vattnet till Johan och vice versa. Sen fick dom balansera på och stå på en stång och samtidigt hålla i sig i en annan stång. Det klarade hon galant! Nästa gång ska vi börja åka rutschkana så man skulle även bekanta bebisarna med den, känna, ligga på osv. Men nästa gång tror jag inte att vi orkar gå, dan efter Johans fest... De har "uppsamlingheat" på fredagar så vi får nog ta det veckan därpå.

Igår fick jag tillslut ordning på alla förstoringar vi ska beställa från fotograferingen som Cornelia gjorde hos Hans i somras. Blev så mycket fina bilder att jag inte kunnat bestämma mig men nu är det klart, blir en stor svartvit förstoring som vi ska ha i vårt sovrum och en massa halvstora förstoringar i både färg och svartvit. Hann även med att baka ett gäng kakor till på lördag. Har bestämt att jag inte ska baka så mycket denna gång, brukar ju få lite dille på det annars haha. Men nu blir det nog två sorters kakor och tårta därtill. Räcker nog gått och väl med tanke på all mat vi ska laga på fredag, puh!

Idag blir det nog rätt lugnt här hemma, är ju så tråkigt väder. Imorgon ska vi till BVC på 10-månaderskontroll. Var jättelänge sen vi mätte och vägde så det blir spännande. Onsdag blir det ev babycafé och handling. På torsdag kväll ska jag ut med jobbet och käka. Våran PEP Benoit har kommit från Frankrike. Han ska vara här i ett år medan Daniel är i Anger, blir spännande! Ska även hinna med att städa, baka och köpa present till älskling. Fullt upp var ordet!

Vart gömmer sig Cornelia?

Jag brukar ha en liten konstig grej för mig på nätterna. Skulle nog behöva hjälp av en drömtydare eller nåt liknande. Minst två ggr per vecka brukar jag "leta" efter Cornelia i våran säng, i sömnen. I drömmen får jag alltid panik för att jag inte hittar henne eller för att täcket hamnat över henne eller nåt liknande. Jag letar alltid mellan mig och Johan och när jag inte hittar henne brukar jag börja leta under Johan. Så jag puttar på honom (tills han vaknar såklart), och när han vaknar brukar jag alltid vakna till. Då förstår jag att allt bara är en dröm och somnar om. Varför gör jag såhär? Cornelia har inte sovit i vår säng sedan jag slutade amma (4 månader sen) och jag drömde såhär innan hon flyttade in i eget rum också.


När Cornelia sover...

...kan man ofta hitta henne såhär...



Söt va?

Vart tar veckorna vägen?

Ja, det är ju redan fredag igen. Denna vecka har verkligen sprungit fram! I tisdags var vi uppe och hälsade på Heidi och Alma. Blev en promenad in till Farsta Centrum, Heidi hämtade ut sin nylagade mobil och sen tog vi åt vi lunch på ett bra barncafé. Har märkt hur man liksom drar sig för att gå på de här trånga cafeérna med mycket folk och hög ljudvolym. Finns några guldkorn därute där man inte behöver tänka på att man står i vägen med vagnen eller om det finns några barnstolar. Sen köpte vi med oss lite gott fika och gick hem. Cornelia och Alma lekte fint, det märks att de börjar bli lite större nu då de faktiskt kan sitta bredvid varandra och leka med samma saker. En mysig dag!

I onsdags var vi nere på stan och gjorde en massa fixärenden. Allt från att fixa 30-årspresent till Erica som har fest på lördag till att köpa nya babyalmbum (måste verkligen börja strukturera och framkalla, var så duktig i början!) och kläder till Nellan.


Bild från Lindex shop online

Blev helt kär i den här bodyn från Lindex. Cornelia passar så bra i grönt och blev jättefin i denna med ett par rosa mjukisbyxor till!

Igår ringde Pia från jobbet vid halv tio och frågade om jag var redo för lunchen som vi planerat. Jag bara, ehh nä den var väl imorgon? Och jag hade faktiskt rätt men Pia kunde inte på fredagen så jag och Cornelia gjorde oss iordning och tog bilen ner på stan. Blev en jättegod lunch på Ceasars. Sjötunga med scampi, riktigt gott! Var kul att träffa Pia och höra lite jobbskvaller! Sen åkte jag och Nellan iväg och handlade kattmat på djuraffären och sen vidare till Ica Maxi för lite handling.

Idag har vi bara tagit det lugnt här hemma. Riktigt skönt! Jag har plockat och plockat och plockat men i nästa stund är alla leksaker utrivna igen. Vet inte om jag skrivit det men Cornelia har äntligen börjat tycka om att vara på mage! Det ni! Tog bara 9 månader... Så nu ålar hon runt och bakåt. En annan favorit är att stå själv utmed soffa eller bord. Hon har börjat ta små steg själv, men släpper inte taget. Känns verkligen som att det börjar hända grejer =)



Vårt vardagsrum har förvandlats till en lekplats...



Jag kan själv!

Imorgon blir det ev att vi åker och tittar på lite hockey. SSK-LHC och det är gratis =) Då kan man ju faktiskt stanna en liten stund och sen åka när Nellan blir trött. Sen blir det 30-årsfest hos Erica. Ska bli skoj, får ju även se deras lilla guldklimp Theo som är 2,5 vecka. På söndag blir det babysim och sen måste vi börja planera inför Johans 30-årsfest nästa lördag. Känner mig lite stressad... Men det blir nog bra. Fullt upp iaf!


Tävlingar!



"Jag är med och tävlar hos Lindet om ett presentkort på 500 kr hos Wilma & Morris.
Tävlingen avslutas 9/9 kl. 20.00"

------------------------------------------------------------------





"Jag är med och tävlar om en tavla från Barntavlor.se.
Tävlingen hittar du hos Lindet
och den pågår fram till den 14/9 kl. 20.00.
Lycka till!"


Blinka lilla stjärna

Den här jättefina postern ska jag rama in och sätta upp i Cornelias rum. Ska försöka hitta en färgglad ram. Kommer bli sååå fint!



Bra helg!

Lördagen började kl 05:50 då Cornelia tyckte det var dax att vakna. Jag och Johan tycker inte att det är en riktigt lika bra tid att sparka igång dagen på, men vad gör man? Vi hade en lugn morgon men lyckades ändå vara nere på stan innan de öppnat hehe. Blev lite shopping till mig och Nellan. Jag hittade en fin tunika på VeroModa och Nellisen fick ett par fina fodrade jeans från Englagåva. De blir perfekta nu när det börjat bli lite kallare ute. Sen tog vi en lunch uppe på Kringlan, blää! Tråkig sallad och otrevlig personal. Letade höstskor till Johan men hittade inget som passade mannen i smaken. Sen bar det hemmåt.

Ett par timmar senare gav jag mig iväg själv. Anna och Johan hade inflyttningsfest i Gnesta så jag och Camilla tog pendeln ut. Vet inte när jag åkte pendeltåg ut till Gnesta senast. Efter diverse förseningar kom vi iaf fram. Blev en lyckad kväll med god mat och trevligt sällskap. Jag lyckades knäcka till ryggen och nacken ordentligt i en fotbollsmanöver. Vi körde gris fast med fotboll och för att slippa leka gris och förnedrande nöffa framför alla på gräsmattan kastade jag mig och klarade bollen. Haha... Tur att man hade lite alkohol i kroppen, bra bedövning!

Söndag har ju blivit babysimsförmiddag sedan två veckor tillbaka. Är hur kul som helst med Cornelia i bassängen. Hon tycker verkligen att det är skönt. Det gjorde min rygg och nacke också... Sen blev det en tur till Kungens kurva och Heron City. Johan ville kolla lite på systemkamera och då är ju MediaMarkt ett rätt bra ställe! Blev en rätt fullspäckad helg så idag ska vi bara ta det lugnt här hemma. Imorgon ska vi åka till Farsta och hälsa på Heidi och Alma. Var ett tag sen nu så det ska bli kul!



Fin bild från Falkenberg!

Hon älskar alla!

Min lilla dotter charmar alla. Är det inte tanten som är ute och rastar hunden så är det charkuterigubben på Ica eller tanten bakom oss i kön. Hon blir så glad när någon pratar med henne eller vinkar. Då skjuter man av ett leenden och vinkar massor tillbaka. Mammas fina tjej!



Bild från Skrea strand i somras!

Oj vad det regnar ute nu, tur att vi hann in innan det brakade lös. Jag och Nellan har varit och storhandlat på Ica Maxi. 3 kassar och ett paket blöjor, 1267 kr. Fy bubblan! Cornelia var så himla snäll i affären, hon älskar att sitta i kundvagnen och titta och vinka åt folk.

Igår var vi ute i Enhörna. Först besökte vi babycaféet, Cornelia fick leka och sjunga (eller rättare sagt mamma sjöng) med alla andra bebisar. I våras var vi bara ett par stycken men det måste ha varit babyboom på våren för nu var vi nog uppemot 15 st. Sen åkte vi hem till Sanna och Moa och käkade lite lunch. Fick se deras nya stora altan, verkligen superfin! Cornelia somnade som en stock i bilen hem. Helt slut var lilla hjärtat =)

Bröllopet 100828

Jag är så slö med att lägga in nya bilder, har ju fortfarande inte lagt in allt från semestern, men här kommer lite bilder från i lördags!



Tompa och Rebecka utanför kyrkan.



Johan och Cornelia sitter/står och väntar på att de ska komma. Cornelia var så snäll och skötte sig exemplariskt i kyrkan!



Framme vid altaret!



Nygifta! De var jättefina bägge två!



Fint kort. Utstrålar lycka!



Jag och Cornelia.



Bröllopsmiddag hemma hos Nina och Niclas.



Tårtan skärs upp! Denna hade Raija bakat...



... och denna hade inte Raija bakat =) Båda var jättegoda!



Paketöppning. De fick kaffebryggare, mikro, handdukar, en ljusstake, pengar m.m.



Busiga Cedrik!



Nina och Niklas.



Raijas mamma Salme.



Älskling som passar sååå bra i kostym =)



Bröllopsvals!

Det var en jättetrevlig och lyckad dag/kväll. På fredag åker de på semester till Kreta. Är lite avis...


RSS 2.0