Imorgon åker vi!

Vår roadtrip ner till västkusten börjar imorgon. Ska bli så skönt att komma iväg en sväng. Först blir det besök hos Anki och Jan-Åke i Uddevalla. Cornelia får träffa farmor och antagligen både en eller två fastrar =) På lördag åker vi vidare mot Falkenberg och lite stugsemester. Vi har ju hyrt två stugor, en till oss och en till Heidi, Niclas och Alma. Ska bli kul att se vad de tycker om Olofsbo! Jag längtar i alla fall och håller tummarna för bra väder!

Idag har vi tvättat och packat. Blev även en promenad in till stan för lite småärenden. Hann även med en god latte utmed kanalen. Hoppas verkligen vi får in allt i bilen. Är i såna här lägen man vill ha kombi, men vad tusan. Pressa lite, och så pressar vi lite till =)



Nu drar vi! Semester.....

Hinns inte med

Är väldigt dålig uppdatering här. Sommaröppetider kanske man kan säga =) Kör en liten kort sammanfattning. Vaxholm i torsdags var underbart! Vi åkte ut tidigt och åkte först ut till Rindö där Johan blev nostalgisk och det blev mycket "det var där vi gjorde di" och "det var där vi gjorde da". Det var väldigt kul att se hans gamla logement, skjutbana m.m. Vilken fantastisk plats! Tråkigt att de lagt ner där nu, synd på lokalerna! Sen blev det en pizza och en god Mariestad på en restaurang inne i Vaxholm. Smakade gott! Sen tog vi en mysig promenad genom gränderna för att avslutningsvis åka ut till Kastellet. Kaffe, glass och promenerande. Lyckad dag!

I fredags hade vi en heldag nere på stan och i lördags var Heidi, Niclas och Alma här och fikade. Igår var pappa, Raija och Salme här. Jag blev galet sugen på tårta så jag slängde ihop en god liten skapelse. Mums!

Idag har vi varit och hälsat på Fredrik och Erika. Var kul att se deras nya lägenhet. En månad kvar, sen har de en liten bebis hos sig. Mys!

Fullt upp hela tiden, har tagit massa bilder men hinner inte lägga över dem nu. Imorgon ska det packas och på onsdag åker vi. Wiii! 3 dagar i Uddevalla och sen Falkenberg en vecka. Tjo!

Det ska börjas i tid...



Favvolåten på nya skivan är just nu:



Skivan växer hela tiden. Tycker den är 100 ggr bättre än den förra skivan RÖD som jag aldrig riktigt fastnade för.

Tröttnar inte!


Gnesta och lite annat

Vad det är skönt med semester! I måndags var vi ute vid Hökmossen i Nykvarn. Dock blåste det väldigt mycket så det gällde att man låg raklång på marken för att det skulle vara skönt. Men det var mysigt ändå. På kvällen grillade vi supergott med fläskkarré, halloumi, paprika som serverades med potatis och pepparsås samt ett glas rött. Mums!

Igår tog vi en tripp till Gnesta. Först besökte vi Robert och Camilla. Blev lite mysig fika och titt på hästarna.



Johan, Cornelia, Camilla och Robert.



Mina finingar!

Sen åkte vi in till Gnesta och hälsade på Anna, Johan, Alvin och det lilla nytillskottet William. Vilken liten sötnos han var då, man glömmer verkligen att de är så små i början. Cornelia bollar jag runt som att jag aldrig gjort nåt annat men det är något så skört med små bebisar. Blev en fika till på deras fina nybyggda altan.



Cornelia och Alvin sitter och leker. Så söta så!




Gullungar!

Var en riktigt mysig dag som avslutades med räkor och vin hemma på uteplatsen!

Idag har vi varit ute och badat vid Brandalsund. Men det blev inte så mycket bad, blåste som tusan så vi stannade inte så länge. När vi åkte ut mot badet kom det en hund springandes mot oss ute på stora vägen mellan Järna och Södertälje. Vi stannade och Johan försökte fånga den men det gick inte. Hoppas det slutade lyckligt....

Imorgon blir det nog en tur till Vaxholm, Johan har väntat länge på att få visa var han stod naken och vinkade till finlandsfärjorna haha!

Hermankaka

Idag ska jag baka min Hermankaka. Det är en vänskapskaka som man låter jäsa i 9 dagar för att baka ut den på den 10:e dagen. Under tiden den jäser ska man röra i den alla dagar utom två, då man ska mata den =) Sen delas kakan upp i fem delar, varav man behåller en själv och ger bort resten till vänner. På så sätt lever den vidare hela tiden. Idag är alltså dag 10 och jag har varit iväg och köpt lite gott som ska stoppas i den.

Väntar på ovädret...

...för det är tydligen påväg! Djur och natur behöver verkligen en dusch och jag har inget emot om den här klibbiga luften som ligger som en kletig dimma tar och försvinner! Blir nog en filmkväll, tror vi ska se Farsan. Cornelia har precis knoppat in efter en maratondag utan nästan någon tupplur alls. Fattade inte att hon orka, min tappra sötnos!

Idag har vi fixat en resesäng till Cornelia. Hittade en begagnat. Var på gräddhyllan i Pershagen och hämtade den. Känns bra att få den billigt för hur ofta kommer hon använda den? Fräsch var den också. Och söt, med Nalle Puh och Ior på =) Så nu måste vi låta henne provsova innan vi ger oss av på semester.

Såhär ser den ut!

Var även en sväng upp till IKEA. Var jättelängesen sist. Cornelia var inte alls glad i bilen. Vi bytte till hennes nya stora fina bilbarnstol för en vecka sen men hon trivs inte. Vad ska man göra? Börjar bli riktigt orolig inför bilresan ner till västkusten...



Husomhelst. Blev en ny stol till Nellan på IKEA. Har tänkt köpa deras billiga Antilopstol hur länge som helst nu men det har inte blivit av. Vi ska ha den som extrastol då hon ju har sina fina TrippTrapp sen tidigare. Men det är så jobbigt att släpa ut den till uteplatsen, och där är man ju en del nuförtiden. Har även tänkt ha den i duschen, perfekt för lillskrutt att sitta i där! Den får nog följa med på semestern också, om den får plats vill säga. Det är en annan sak som jag börjar bli riktigt orolig över. Hur ska vi få plats? Är ju miljoner saker som ska med till Cornelia, jag och Johan får nog hoppas på bra väder hihi...

Var även sväng till Babyland och inhandlade en nackkudde till skrutt. Vi testade på hemvägen och är nog inte helt nöjd. Magneterna som ska hålla ihop kudden lossnade såfort Cornelia började hänga med huvudet. Hmm hur löser man det?


Men visst är den söt!

Nä, nu väntar jag på regn och rusk med en päroncognac i min hand! Jag är redo!

Semester!

Idag jobbar Johan sin sista dag innan semestern. Ska bli så mysigt med vår första semester som en liten familj!



Bild från i lördags när vi var och firade Rebeckas 20-årsdag. Kommer fler så småningom.

Tantolunden

I onsdags åkte jag, Cornelia och pappa upp till Tantolunden för att se Tompa spela bangolf-SM. Blev en jättemysig dag. Runt lunch dök Heidi och Alma upp och vi hade lite mys i skuggan.



Vår fina fina Cornelia. Hur kan vi ha fått en så söt unge?



Lilla söta Alma! På mage såklart =)



Cornelia, Alma och Heidi. Blir kul om ett par månader när barnen kan leka lite mer med varandra!



Fin utsikt!



Riktigt bra bild på lillebror Tompa (lånad från bangolf.se)



Tompa in action! (lånad från bangolf.se)

8 månader

Älskade lilla Cornelia blir 8 månader idag. Kan verkligen inte fatta det. Tiden går så fort. För fort! Minns det som igår dagen du kom lilla hjärtat...



I pappas trygga famn.



4 timmar gammal med en liten kalsong på huvudet då mössorna var slut =)



Vår lilla kosmonaut!



Finaste tjejen!

Trött, varm o kletig

Lilla älskade Nellis har skaffat sig nya sovvanor. Hon vaknar numera mellan kl 5-6. Uppskattas inte riktigt av hennes mamma. Har kännt mig jättetrött ett par dagar nu och längtar efter att få sova ordentligt en natt. För det är inte bara att hon vaknar tidigt, hon vaknar ett par gånger och skriker för hon har fastnat med benen mellan spjällorna, stackaren! Så väldigt ryckig sömn just nu. Värmen gör det ju inte bättre, nätterna börjar bli olidliga...

Lite bloggande just nu, hade fullt upp förra veckan med allt från barnpassning, sydpoolen, besök från Heidi och Alma till försök till passtillverkning. Men berättar en annan gång, orkar inte just nu...

Fina sommar

Är så skönt nu. Ute hela tiden i den underbara värmen. Japp den är underbar, här klagas det inte. Tänker tillbaka på den hemska vintern och efter den upplevelsen lovade jag mig själv att aldrig klaga på värmen. Så, jätteskönt helt enkelt!

I helgen gjorde Cornelia stranddebut. Först inhandlades ett litet strandtält och sedan bar det av till Hökmossen i Nykvarn.



Helt perfekt för Cornelia. Kommer bli super på semestern när vi är på en sandstrand där det inte finns några träd att gömma sig under.



Mina favoriter!





Sen var det baddax! Inte lika varmt och skönt som hemmapoolen, men lite spännande ändå.

Kvällen avslutades med superspontan grillkväll hemma hos mamma och Dennis. Tompa och Rebecka var också där. Hur trevligt som helst blev det!

Har även hunnit med att ha lillebror Stoffe här. Blev alltifrån tv-spelande till lekpark, glass och vattenkrig. Mysig dag men var helt slut när han åkt hem, sov 45 min på soffan haha.



Fick lära mig att detta kallas Kinagunga. Stoffe la sig ner och ropade mer fart mer fart!



Fanns även en linbana!



Sötfis var såklart också med!



Vattenkriget är slut och då blev det klädbad hehehe.



Såhär såg vi ut efteråt...

Imorgon ska jag och grannen iväg och bada på sydpoolen och på onsdag kommer Heidi och Alma och hälsar på. Veckorna flyger fram!

Nu är den här!

Jejjas sommarfrippa!


Tror jag smälter bort...

Satan i gatan vad det är varmt. Är så avis på Cornelia som kan bada i sin pool. Det var ett bra köp! Imorgon får det lov att bli stranden för oss. Nåt ställe med lite träd där man kan gömma Cornelia, men nu är det verkligen dax för badpremiär för mig. Klarar inte en dag till i denna värme...



Kolla posen! Så skön!



Min badtjej!

Idag har vi varit på BVC. 8-månaderskoll men hon är ju egentligen 7,5 månad. Men Lena går på semester idag så det fick bli ett lite tidigare besök. Hon hade växt 4 cm sen sist och mäter nu 76,5 cm över jorden. Lilla buddha väger till det 11,3 kg! Haha, konstigt att man inte är tröttare i ryggen än vad man är men blir väl stark av att kånka tung bebis =) Men det är skönt att hon väger så bra, slipper man hålla på att oroa sig för att hon inte får i sig ordentligt plus att det finns att ta av om det skulle behövas (men det hoppas jag såklart inte!)

Tänkte sen åka bussen ner på stan för en gångs skull men där var det knökat med vagnar. Då sket jag i det och gick hem istället. Blev favoritsysselsättningen numera, gunga i parken! Träffade på en granne som hade en liten bebis på 4 veckor med sig, man glömmer hur små de är! Lilleplutt! Sen fick Cornelia leka lite med Rasmus medan jag och Sara pratade lite skit. Hon jobbar på Sydpoolen och har hållt i lite babysim tidigare så på tisdag ska vi dit och få lite privatlektioner. Har anmält oss till babysim i höst men det vore kul att se om hon gillar det.

Sen har vi haft lek och tjo o tjim hela eftermiddan. Blir helt slut i skallen av att ropa tittut, grimasera, hoppa fram bakom dörrar osv. Idag har det dessutom inte blivit nån lunch, lite frukt och glass så energin är lite låg.



Lek är kul!

Just d, klippte ju mig i onsdags. Mamma och Stoffe passa Cornelia under tiden. Riktigt skönt att bli av med burret, tog bort ordentligt på längden och ljusade upp det lite. Nöjd!

Vad är det med denna stad??

Herregud, vet inte om man vågar gå ut i den här staden längre. Två döda och en skadad i skottlossning i Ronna i natt. Är svårt att förstå att det bara är ett par km härifrån. Som natt och dag. Tydligen var en av de mördade Eddie Moussa, fotbollsspelare i Assyriska. Så tragiskt med unga människor som rycks bort sådär, men samtidigt kan man ju fråga sig vad en fotbollspelare med match idag gjorde på en nattklubb kl 2 i natt? Och VARFÖR stängdes inte den där klubben ner vid det förra mordet i vintras?

För att inte tala om äcklet som våldtog en liten flicka inne på biblioteket tidigare i veckan. Ska man som mamma inte kunna känna sig säker nånstanns? Kastrera de jävlarna.

Det är så himla tråkigt att det blivit såhär i Södertälje. Själva staden är jättefin och mysig med närheten till vattnet men det går ju inte att komma ifrån den eskalerande kriminaliteten som håller på att ta över stan. Är nog inte bara i Södertälje det händer skit men rapporteringen i media härifrån är alltid negativ. Aldrig positiv.

RSS 2.0